Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Makedoniji

Šest osoba osuđeno na zatvorske kazne zbog sudjelovanja u borbama na strani ISIL-a

islamisti, ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.03.2016.
u 19:13

Skupina je uhićena u kolovozu u policijskoj akciji u četiri makedonska grada kada je pretražena 21 kuća, Internet cafe i džamija u Skoplju.

Makedonski sud osudio je šestero ljudi, uključujući jednog imama, na do sedam godina zatvora zbog sudjelovanja u borbama za Islamsku državu u Siriji i Iraku i novačenje drugih boraca, objavio je sud.

Skupina je uhićena u kolovozu u policijskoj akciji u četiri makedonska grada kada je pretražena 21 kuća, internet cafe i džamija u Skoplju.

Šestorica uhićenih, uključujući imama iz Skoplja, osuđeni su na između pet i pol i sedam godina zatvora nakon što su se nagodili s tužiteljstvom. Suđenje se nastavlja za još petoricu optuženika, objavio je sud.

Makedonske vlasti procjenjuju da se Islamskoj državi pridružilo oko 130 ljudi iz Makedonije, a 16 ih je poginulo.

>>Zašto je ISIL opasniji i jači od Al-Qa’ide

>>Za stupanj snižena razina terorističke opasnosti u Belgiji

Komentara 3

HH
Horvat_H
20:13 25.03.2016.

slika iz pakistana "hrvatski" vecernji o makedoniji

HH
Horvat_H
20:40 25.03.2016.

zbog cenzure, moram da udovoljim srpskoj strani "hrvatskog" vecernjeg,i tako nesmetati onome sto imaju na umu i cine hrvatskoj javnosti...naravno ovi su povratnici, koji su bili u koloni izbjeglica 90-tih

MG
milerazbojnik@gmail.com
21:30 26.03.2016.

to je ništa isto kao i za onog u bosni i hercegovini .jednom rjećju doživotna kazna ili protjerivanje i podatke o tom ili tim ljudima ustupiti svim državama u uniji ili van nje pa onda nek misle kud će se smjestit i sakritrt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije