Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespravna gradnja

U lošinjskoj uvali MORH je bespravno gradio apartmane

'za plus karlovac 30.03.2007. gen.pukovnik mladen kruljac(prvi slijeva) ,lucic na doceku predsjednika mesica u karlovcu... snimio danko fajt'
Foto: 'danko fajt'
1/4
14.07.2011.
u 12:30

General Kruljac osumnjičen je i za uvalu Kovčanje koja je sagrađena za vrijeme Josipa Lucića

Uhićeni general-pukovnik Mladen Kruljac vrlo brzo mogao bi postati zanimljiv istražiteljima zbog saznanja o bespravnoj gradnji apartmanskog naselja, vlasništva MORH-a, u uvali Kovčanje na Malom Lošinju. Kruljac je, koliko se zna, svu dokumentaciju o poslovima koje je obavljao dok je bio na čelu Kopnene vojske, sačuvao te je pronađena tijekom prošlotjedne premetačine njegova doma u Zagrebu i ureda u Zapovjedništvu KoV-a u Karlovcu. Nije tajna da je po pitanju Kovčanja, koliko se trenutačno zna, krajnji cilj istražiteljima Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera, za čijeg je mandata sporno naselje prilično raskošno sagrađeno.

Predali dokumentaciju

Zna se da Lucić i Kruljac nisu radili u idiličnim odnosima, pa ne bi bilo ništa neobično da bivši zapovjednik KoV-a razveže jezik o sumnjivim poslovima koje je zapovijedao njegov nadređeni. Inače, i Vojna je policija nedavno, neslužbeno se može čuti, svu dokumentaciju o mutnim poslovima u MORH-u nedavno predala istražiteljima. Riječ je o nekoliko predmeta među kojima je i Kovčanje. Ondje je vojni vrh u krizno vrijeme 2007. godine, dakle u vrijeme kada je Lucić bio na čelu Glavnog stožera, krenuo u bespravnu gradnju i rušenje obale bez dozvole, za što je korištena vojna mehanizacija, te je tako ta lošinjska uvala postala ljetnom rezidencijom vojne i političke elite.

Premda se uglavnom govorilo o adaptaciji postojećih objekata koje je nakon odlaska jugo-vojske koristila Specijalna policija i konačno HV, ondje su posljednjih godina nikli novi objekti zbog kojih su srušeni postojeći skladišni objekti, a navodno je sagrađen i vjerski objekt te je za potrebe vojske, kako smo čuli, postavljen i radar na vrhu Osorčici. O svemu što se posljednjih godina događalo unutar ograđenog i dobro čuvanog prostora u uvali Kovčanje znaju i mještani na kilometar udaljenog Artatora, no među njima vlada zavjet šutnje. Na pitanje o uvali Kovčanje neki odmah prekidaju razgovor, drugi daju naslutiti da ondje ima svega, ali o tome ne govore, žaleći što najljepša lošinjska uvala nikada nije korištena i uređena za pravu svrhu, turizam.

Nadali su se da će nakon odlaska JNA tako i biti. Jedna od sugovornica otkrila nam je kako su kružile priče da se u uvali gradi luksuzno odmaralište za dužnosnike NATO-a. Zna, kaže, da ondje dolaze hrvatski vojni dužnosnici. Bilo je i javnih upita što se ondje zapravo događa, kazala nam je, ali se u gradu Malom Lošinju o tome šutjelo. Pitanja su postavljana i na sjednicama Gradskog vijeća, no konkretnih odgovora nije bilo.

Svijetli kao "Sheraton"

Da je netko od glavešina stigao u uvalu Kovčanje, mještani znaju po nadlijetanju helikoptera i uplovljavanju vojnog broda. Tako je bilo i prije otprilike dva tjedna, no tko je stigao na otok, ne znaju. Doznali smo da se u vrijeme rušenja bespravno sagrađenog mola u obližnjoj uvali u Kovčanju bez ometanja bespravno gradilo.

Jedan od njih nam se požalio kako je u uvali Kovčanje njegov otac davno kupio parcele, ali je dolaskom JNA sve izgubio. Živo ga zanima što se kuha u toj uvali koju su osvijetlili, kaže, kao "Sheraton". Puno bi o tome mogao reći, ali se, ističe, boji za svoj posao. Zna da ondje na ljetovanje u nove, obnovljene kuće dolaze supruge časnika i njihova djeca.

>>Pančić: MORH izgradio apartmane za vojnu elitu, cifre uvećavane

 

Komentara 75

KU
kukuriku
19:07 14.07.2011.

..ma dobro par Apartmana za odmor, nasá vojska je to Zasluzíla.., .

KL
klokan13
00:54 15.07.2011.

Čudi me da Picula nije znao šta se dešava u Lošinju. On bolje zna šta se dešava u tuđem dvorištu

OB
-obrisani-
12:55 14.07.2011.

uskok ajmo istraga ..Tko su dva tajanstvena prijatelja koji su posudili novce mesicu za kupnju 2 stana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije