Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ CESTE
Povratak na članak

U Ljubljani nema mjesta mjesta za Titovu ulicu

O najvećem sinu svih naroda i narodnosti većina naroda je nakon razlaza promijenila mišljenje s jednakom strašću s kojom su u njega i vjerovali.

Komentari 13

MA
mališa
18:35 28.04.2010.

A posle Tita narodu Kita.

VL
KA
karlovcankica
01:53 29.04.2010.

Hvala Bogu da su maldi u Sloveniji pametni i da kazu istinu o tom zlocincu. Zalosno je sto mladi u Hrvatskoj nisu toliko pametni i ne priznaju istinu o tom najvecem zlocincu. Zlocinac tito je kriv za najvise izgubljeni hrvatskiki zivota, pa vise nego i chede!

VL
MA
mališa
15:38 28.04.2010.

Da nije bilo Tita i komunista Jugoslavija bi i dalje bila srpska kraljevina. Pa vi sad vidite da li vam je valjao ili nije.

VL
KU
kukuriku
23:35 28.04.2010.

po TV-reportazí Josipa-marsála i Djilasa iz 1976.-godine, Josip je izjavija da je Yugoslavija ne postoji-Mrtva (doslovno),..a kako je bija Star i Totalno -senilan , nakon 1972.- godine , Upravljali su iz CKSYU i JNA Vrh sa njime ka \"lutka naa koncu\", uz Rusku vezu i Americke kredite, a 1982. je CIA objavila da cé biti Rat na Balkanu, i dugovi kredita su dolazili na naplatu, ...raspad se ostvarija po sistemu \"ki zgrabi visé i ki je jací\"...

VL
OB
-obrisani-
08:50 29.04.2010.

Kako je čudna ta narodna masa, prije nekoga uzvisivaju (i danas bi da je ista situacija) do statusa božanstva, a onda opijeni demokracijom (k\'o indijanci lošim alkoholom) pljuju po istoj osobi. Ide se iz krajnost u krajnost. To me podsjeća na brod koji plovi po nevremenu i čiji teret u \"štivi\" nije vezan i osiguan, tako \"putuje\" s jedne na drugu stranu broda, i prie ili kasnije taj se jadan brod, kad naiđe jači val, prevrne i potone.

VL
RI
riousa
09:08 29.04.2010.

TITO JE LEGENDA Koliko ja znam TITO je tamanio domace izdajnike a to su ustase i cetnici ja mu to opravdavam. Pricajte zanjega sta hocete imate svoju drzavu sad svi i jeb** se unjoj. A ovaj dole sto kaze dada su pare isle u beograd pa Druze eto sad pare idu u Zagreb. Ljubljanu pa opet nemate zagaca. Tito je poznat u svijetu kao covijek a za ustase je zlocinac. Samo vi uzivajte u ljepim vasim drzavama a tita pustite na miru i da je ziv danas sam on nebi htijeo svoje ime bilo gdje kod onih koji su mu se kleli na bratstvo i jedinstbo pa ga izdali ( noz u ledja) . Dobro je ona himna bila kaze PROKLET BIO IZDAJICA SVOJE DOMOVINE. Eto sad je sve prokleto u X republikama. Bez Posla skupo sve zivot nikakav puno kriminala. Pucajte minuse tako vi to znate. TITOV VOJNIK DO GROBA. SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU.

VL
ME
Melkior
10:26 29.04.2010.

Mislim da je bedastoca davati ulicu sada. Neka se priceka da svi oni kojima je Tito nanjeo zlo odu pa nek se poslije razgovara. Tito kao povjesna osoba mozda i zasluzuje ulicu a kao politicka nikad. A sve dok ce zivjeti ljudi kojima je Tito nanjeo zlo, Tito ce biti politicka osoba. Drugo licjemerenju nema kraja. Toliko dreke i galame diglo se kad se ljubljanski aerodrom imenovalo po Jozi Pucniku a sad bi ti isti Titu dali ulicu. Trece nije Titova ulica uopce nesto najgore. Tko poznaje Ljubljanu i prodje pored centra grada proci ce pored 50-metarskog granitnog Borisa Kidrica koji vice na njega. Sto je radio Boris Kidric valjda je svima koji se javljaju poznato. riousa, da Tito nije \"tamanio\" samo ustase i cetnike mozes danas cak i procitati u beznroj provjerenih izvora, ako se za koji dan ostavis \"Mille\" i \"Glorie\" i procitas nesto ozbiljnije.

VL
ME
Melkior
10:38 29.04.2010.

riousa, ti koji tako volis Tita, pogledaj seriju \"Crveno i crno\" koju je pripremila RTS. Mozes ju skinuti sa youtubea. Tamo ces saznati i za proces koji se zvao \"Dachauski proces\" gdje se na smrt i tesku robiju osudjivalo partizane koji su bili u zarobljenistvu jer su navodno \"sigurno kolaborirali za vrijeme izdrzavanja kazne\". Od sesnajstorice prezivjelo je samo cetvoro sa teskim posledicama teske zatvorske kazne. Nakon 20 godina svi osudjeni proglaseni su nevinima. Eto to je bio tvoj Tito.

VL
ME
Melkior
10:39 29.04.2010.

riousa u istoj seriji mozes vidjeti i tko je 1957 izdao Imre Nagyja.

VL
TO
tombola
14:28 29.04.2010.

tito je bio pravi borac protiv ustase i ostalih kapitalistickih kriminalaca koji su se danas vratili na vlast i drze narod u ropstvo takozvane demokracije.ustase i anti-komunisti ne vole tita zato sto za vrijeme drugog svijetskog oni su izgubili a tito i komunisti pobijedili.u ono dobo za vrijeme rata ako ne ubijes ustase oni ce pobiti tebe, i to je rat kao svaki rat .poslije rata moralo se ocistiti i unistititi ostala ustaska i anti-komunisticka gamad i to je bilo sve kao u svaki rat.franco u spaniji kad je pobijedio 1939 pobio je sve komuniste i anti-fasiste i kao tako , ko pobijedi diktira uslove i tako je to danas u kapitalisticku hrvatsku gdje demokrati privatnog vlasnistva proklinju proslost komunista i obozavaju danasnjost kao raj u zemlji.sloboda narodu, smrt fasizmu.

VL
ME
Melkior
17:16 29.04.2010.

tombola, pravi bprac protiv kapitalistickih kriminalaca, koji je od njih uzimao debele kredite zbog kojih je najebbala nasa generacija i koji su se zavrsili krvavim ratom. Nemoj me pogresno shvatiti, kad bi birao izmedju Franca i Tita sigurno bi odabraoo Tita. Ali pogledaj cinjenice. Franco je mislio na buducnost zemlje i skolovao Juana Carlosa dok je Tito drzavu ostavio sa gomilom kretena koji su drzavu sjebbali dok je liberalne politicare gurnuo u samicu. A procitaj moje komentare dolje protiv koga sve se isto tako borio.

VL
JA
jankoprekobrda
11:01 30.04.2010.

Povijest se nemoze izbrisati niti promijeniti. Cinjenica je da Slovenije bez Tita nebi bilo bez obzira na sve slovenske partizane i lidere od Kardelja na dole. Ali bi onda danas Hrvatska direktno granicila sa Italijom i austrijom.

VL
ME
Melkior
13:38 30.04.2010.

Jankoprekovukoj***** Slovenija je postojala i prije Tita. No postoji cinjenica da bez Tita danas ne bi imala more. Ali ipak, da slovenski politicari nisu bili guzonje danas bi Slovenija imala Trst i svih tih dreka oko otvorenog mora ne bi bi bilo. Cinjenica je, da su vodeci slovenski partijci bili iz Trsta (Kidric, Ribicic, Tomsic) ali su nakon rata stisnuli guze. Dok se Hebrang borio kao lav za hrvatske teritorije i time riskirao svoj polozaj (ponekad bi izgubio a ponekad dobio), slovenski su trzacani grijali muda lipo ostali na visokim polozajima ali je Slovenija zbog toga ostala liso glede vecine spornih teritorija. I to bi mogli u duelu sa komentatorima iz Slovenije vise spominjati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.