Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Kupio sam kuću na kredit, a sada sve pliva. Rekli su nam da to sami moramo riješiti, a kako?!'

Kako navode Hrvatske vode, glavnina oborina očekuje se do nedjelje, te se očekuje daljnji porast vodostaja na području sektora D,
16. studenoga 2019. u 11:04 22 komentara 6069 prikaza
Poplave u Zagorju
Foto: Zagorje.com
Pogledajte galeriju 1/10

Zbog značajnih količina padaline koje su pale na području Ličko-senjske županije, rješenjem Hrvatskih Voda Centra obrane od poplava Sektora E, 16. studenog u 07:45 sati uspostavljene su izvanredne mjere obrane od poplave na području malog sliva Lika, vodomjer Tisovac. 

Rijeka pod vodom POSLJEDICA OBILNIH PADALINA Rijeka pod vodom: Poplavljen veći dio gradske tržnice kao i obližnje ulice

Izvanredne mjere uspostavljene su i na na području malog sliva Lika, vodomjer Kosinjski Bakovac i ograničenje prometa na ŽC 5153 Gornji Kosinj-Bakovac.

 | Autor :

Kako navode Hrvatske vode, glavnina oborina očekuje se do nedjelje, te se očekuje daljnji porast vodostaja na području sektora D, prije svega vodotoka nižeg reda uz mogućnost uvođenja redovnih, izvanrednih mjera obrane od poplava, prije svega za dionice gornjeg toka rijeke Save.

Venecija pogođena najgorim poplavama u 53 godine Venecija Proglasit će stanje prirodne katastrofe. Ministar: 'Uzroci su jasni'

Oni proznoziraju kako su obilne padaline prognozirane na području Sjevernog Jadrana i Južnog Jadrana. 

Problemi u Zagorju

Padaline su uzrokovale probleme i u Zagorju. 

Noćas u poplavljena i zabočka naselja Repovec, kao i dijelovi Tisanić Jarka i Jakuševca, javlja Zagorje.com. Predsjednik Mjesnog odbora 3 Stjepan Hanžić rekao je kako je nekoliko kuća ugrožena od poplave. Istaknuo je i kako bageri kopaju i rade propuste da bi se voda preusmjerila i da ne bi dodatno ugrozila kuće. Jedna od kuća koja je stradala je i ona Nikole Tisanića. 

- Kupio sam kuću na kredit, uredio je za sebe i svoju obitelj, a sada sve pliva. Temelji su nam povukli vlagu, sve je puno vode. Nije dobro. Komunalni redar nam je rekao da si to sami moramo rješavati, a kako? - pita se Tisanić.

Poplave su zabilježene i na drugim mjestima. 

-  Jutros u 6.50 sati uzbunjena je vatrogasna postrojba DVD Bedekovčina zbog poplava uzrokovanih noćašnjim kišama. Vatrogasci su na terenu i ispumpavaju vodu kod pekare Tomaševski - rekao je predsjednika DVD - a Bedekovčina Željko Odak dodajući da poziva i dalje imaju jako mnogo.

Poplave u Zagorju
1 / 7
Poplave u Zagorju

- Zabilježeno je petnaestak intervencija, a imamo informacije da je poplavljena kotlovnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, a zbog poplave je zatvorena cesta Zlatar Bistrica - Konjščina - rekao je zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić koji je kazao kako su na terenu dvije vatrogasne postrojbe i šest DVD - a, piše Zagorje.com.

STRUČNA MIŠLJENJA
Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
 • Avatar nisam..robot
  nisam..robot:

  Osiguranje!

 • Westerner:

  Da, uz svaku poslovnu transakciju , pa tako i kupnju kuce, ide i rizik te ga je bitno prije investicije minimizirati kvalitetnim istrazivanjem ili dodatnim ulaganjem. O samom instrumentu financijskog osiguranja protiv stetnog dogadjaja da ne govorimo.

 • Avatar procroatia
  procroatia:

  Ako si kuću osigurao protiv elementarne nepogode - onda će ti platiti osiguravatelj. Ako nisi onda to moraš sam uraditi. Ili što misliš - tko je za tvoju štetu "odgovoran"???