Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika potraga u okolici Kurjaka kod Udbine

U Lici nestala 85-godišnja baka Anka

anka matić, nestala
Foto: Marko Čuljat
1/2
29.12.2009.
u 15:19

Anka Matić na Božić je napustila svoj dom u Kurjaku koji dijeli sa sinom Milankom i snahom Jovankom i otada joj se gubi svaki trag. U potragu su se uključili gospićki HGSS, vatrogasci i specijalci.

Još u petak, na Božić, kuću je napustila Anka Matić (85) i za njom se traga u Kurjaku i okolnim predjelima nedaleko od Udbine.

Baka Anka živjela je u kući sa sinom Milankom i snahom Jovankom u Kurjaku.

- Baka Anka uvijek je voljela biti na svežem zraku, ali se nikada nije udaljavala od kuće. Strahujemo za njezinu sudbinu kad je već ne možemo naći punih pet dana. Čudi nas što se s njom dogodilo - kaže njezina unuka Ankica koja je nudila kavom i rakijom članove ekipa koji su svraćali u stožer GSS-a utemeljen u obiteljskoj kući.

 Opis bake Anke

Policijska uprava Gospić dala je i osobni opis nestale Anke Matić koja je rođena 22. veljače 1925.: slabe je tjelesne građe, visine oko 160 cm, ravne sijede kose, s crnom maramom na glavi. Odjevena u smeđu dužu suknju, preko koje je imala sivu dugu jaknu. Na nogama je imala bijele tenisice s plavim uzorkom.

Policija moli građane da se u slučaju korisnih saznanja jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 92.

Traže je od Božića

Potraga je i danas nastavljena i angažiran je Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Gospića. U potragu je i danas uključena postaja HGSS-a iz Gospića.

Služba HGSS-a u Gospiću izviještena je na Božić preko broja 112 i već su prije ponoći bili u Kurjaku u zaselku Pašatlić.

- Nismo prestajali s potragom sve do subote u 17 sati kada je pao mrak i nastavili smo u nedjelju, još smo u Kurjaku - kaže Tomislav Rukavina, voditelj potrage.

Jučer je baku Anku tražilo više od 80 ljudi, a prekjučer je angažirana sekcija HGSS-a i Splita i helikopter HRZ-a koji su pretražili šire područje Kurjaka.

- Najljepše zahvaljujem pripadnicima policije, Hrvatske gorske službe spašavanja iz Gospića, vatrogascima DVD-a Udbina, i specijalcima koji su jučer tragali sa psima i helikopterom – izjavio je Slobodan Bjelobaba, predsjednik Općinskog vijeća Udbine.

Potraga kakve nije bilo u tom kraju

- Prije rata sam tražio i našao brzo jednu ženu u Ploči. Ovakvu potragu još nisam doživio u ovome našem kraju - kaže Svetozar Radeka (75) iz Mekinjara koji danas živi u Udbini. Iznenada je banuo u kuću obitelji Milanka Matića zajedno s još nekoliko službenika Općine Udbina među kojima je bio i nekadašnji načelnik Stanko Momčilović.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:41 29.12.2009.

\"Jadni\" Milanko i \"jadna\" Jovanka,ostali bez babe. Neka provijere jesu li svi traktori u okolici na svojem mjestu. Možda se dementna baba htjela priključiti u traktorijadu. A možda su je \"deca\" spremila onako kako to rade Japanci.

HO
hofman
15:54 29.12.2009.

Nikad nisam imao nista protiv Hrvata , ali mislim da je ova jadna starica ubijena jer je Srpskog porekla tj podrijetla . Ovo je ubistvo na nacionalnoj osnovi . Nadam se da ce sluzbe bezbednosti reagovati i uhvatiti odgovorne osobeodgovorne osobe za ovo zlodelo .

KU
kurjak
11:17 30.12.2009.

Za \"Avinadal\": Tvojoj poruci ovdje stvarno nema mjesta. Moja baka je demenz zadnjih par godina i mi smo vec evo 6 dana i 5 noci u velikoj brizi. Ne znamo je li uopce jos ziva,.Pitam se imas li ti baku?? I da li znas sta znaci imati tako dobru baku kao sto je moja baka Anka prema nama unucima bila? Zar se nisi sjetio da ce tvoje rijeci nekog zaboliti? I pitam se kakav si ti to covjek kad mozes tako pisati o jednoj nemocnoj, izgubljenoj 85-godisnjoj starici koja nikom nisata nije kriva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije