Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miroljubiva zemlja

U Libiji pronađeno kemijsko oružje, čeka se pomoć Haaga

Libija (1)
Reuters/Pixsell
31.10.2011.
u 08:30

Oružje je pronađeno na dvije lokacije, a za sanaciju će se pobrinuti stručnjaci Organizacije za zabranu kemijskog oružja.

Na dvije lokacije u Libiji pronađeno je kemijsko oružje, potvrdio je premijer Nacionalnog prijelaznog vijeća Mahmoud Džibril.

O pronalascima su, javlja CNN, obaviješteni SAD i Organizacija za zabranu kemijskog oružja u Haagu.

Džibril nije želio komentirati gdje je pronađeno oružje niti kada je pronađeno, ali je potvrdio da su u stalnom kontaktu s Organizacijom za zabranu kemijskog oružja koja pomaže Libiji da sanira pronađeno oružje. Dolazak stručnjaka iz Haaga u Libiju najavljen je za četvrtak.

– SAD je obaviješten jer ima tehničku opremu za rješavanje problema kemijskog oružja – kazao je Džibril te dodao kako njegova objava o pronalasku oružja pokazuje da je nova Libija miroljubiva zemlja koja poštuje međunarodne zakone.

Komentara 48

OB
-obrisani-
17:27 31.10.2011.

nije uopće bitno je li ima kemijskog oružja ili ne - to može napraviti svaki malo bolji kemičar Pitanje je zašto ga taj \"zlikavac\" nije koristio, kad je već takav \"zlikavac\" Ja bih rekao da se i dalje bijeli bubrezii prodaju pod bubrezi I sačekao bih koju godinu Doći će red i na ove da budu \"zlikavci\"

MR
mraf
08:57 31.10.2011.

Prvoga su optužili da ima, maknuli ga, zatim tražili i nisu našli. Drugoga nisu ni optužili da ima, maknuli ga, nisu ni tražili, a našli. Trecega jos nisu maknuli, a pokušat ce, to je sigurno. Tek tada ce se vidjeti ima li ili nema. Ako nema, jao si ga njemu. Ako ima, jao si ga nama. Nostradamusalama (tri vrhovnika)

RE
@rea
10:54 31.10.2011.

A što danas, 31.10., kaže RiaNovosti ? \"Rusija je pripremila UN rezoluciju kojom poziva libijsku vlast na uništenje kemijskog oružja.\" (A Russian-drafted U.N. resolution, to be voted on this week, calls on Libyan authorities to destroy its chemical weapons.) Zaštošto ruska rezolucija ako nikakvo kemijsko oružje nije pronadjeno ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije