Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavica Rašić:

"U Lepoglavi sam obratila ubojice. Oni su mi kao sinovi"

\'20.04.2011., Zagreb - Pavica Juric Rasic koja volontira u Centru za duhovnu pomoc u Vodnikovoj ulici.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
22.04.2011.
u 12:00

Pavica si je umalo oduzela život, no oporavila se i odlučila pomoći onima od kojih su svi digli ruke

Znate li vi u što se upuštate? Pripazite, riječ je o iznimno opasnoj osobi. Nemojte imati nikakav kontakt s njime osim rukovanja – tim riječima službenici lepoglavskog zatvora obratili su se Pavici Rašić-Jurić kada je sredinom 2008. godine došla u prvi posjet višestrukom hladnokrvnom ubojici (njegov identitet poznat redakciji) koji je do tada već deset godina tamnovao.

Ona nije strahovala za svoj život nego se jedino bojala mogućnosti da je neće htjeti primiti, saslušati, uzeti knjigu koju mu je ponijela. On, poslije je saznala, nije bio spreman za susret, ali s druge strane htio je vidjeti što ta žena i njezin muž žele od njega, zašto baš njega neki nepoznati ljudi žele posjetiti. Ionako je uglavnom u samici i izolaciji, odbačen o svih, mislio je da nema što izgubiti ako s njima popriča. U posjet su mu jedino dva puta godišnje dolazili roditelji, i to vrlo nevoljko.

Obiteljska drama

– Ova knjiga dr. Tomislava Ivančića "Dijagnoza duše i hagioterapija" meni je pomogla da se vratim iz mraka života, da pronađem smisao, da tjelesno ozdravim i da se moja obitelj koja je bila razbijena digne iz pepela. Vjerujem da i vama može pomoći. Bilo bi mi drago da je primite – kazala mu je tada 52-godišnja Pavica iz Zagreba.

Uzeo ju je, iako su joj u kaznionici kada je prijavljivala susret i ono što će mu ponijeti rekli da uzalud nosi takvu knjigu jer njega takve stvari ne zanimanju. Zamolio ju je da posjeti njegove roditelje te kazao kako bi volio da opet dođe. Pitao ju je bi li mu željela pisati te su razmijenili adrese. Bilo je to iznad njezinih očekivanja. Na kraju susreta pitala ga je može li ga zagrliti, dopustio je te je i on njih zagrlio. Tada nije ni slutila da je počelo obraćanje ne samo jednog nego dvojice višestrukih ubojica, dugogodišnjih lepoglavskih stanara.

A sve je počelo 2003. godine. Tada 47-godišnja tekstilna inženjerka već šest godina živjela je sama s troje djece.

– Živjela sam svakakvim životom, samo ne kako treba. Pala sam u tešku depresiju i više nisam vidjela izlaza. Pripremala sam se da napravim nešto sebi i djeci. Moje najmlađe dijete, desetogodišnja kći, koja se s drugom djecom igrala u dvorištu, i ne sluteći što smjeram ušla je u kuću i rekla mi: "Mama, ja tebe jako volim. Voliš li i ti mene?". To je još dva puta ponovila ulazeći u kuću. Shvatila sam da si trebam dati još jednu šansu. Počela sam odlaziti u Centar za duhovnu pomoć, a onda sam otišla i na duhovni seminar prof. Ivančića. Majko mila, kako sam se počela buditi – prisjeća se Pavica, koja je svoje veliko životno obraćenje počela uz pomoć hagioterapije.

Nakon toga sedam je mjeseci 'derala' koljena moleći za obraćenje svoga sadašnjeg supruga koji je živio s drugom ženom te imao velikih problema s alkoholom. Nakon njegova obraćenja te prekida s alkoholom, i ostatak obitelji počeo se obraćati, a Pavica je u 50. godini dobila posao u struci. Razbijena obitelj ponovno je postala prava.

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 10

RE
@rea
12:43 22.04.2011.

Je li ovo reklama za knjigu, loše se prodaje ?

IM
imra
12:42 22.04.2011.

čuj stara. morti ti je tu pomogao i presvetli sudac . pa oženi si jenog ubojicu kad su ti tak dragi....

HA
Haagenar
18:00 29.08.2011.

kakvi lu***ci! hagioterapija je srednjovekovna \"tehnika\" lijecenja duse diranjem kojekakvimh \"relikvija\" i molitvama. hokus pokus sa koskama mrtvih popova. i to neko stavlja u Vecernji! sad jos i inkvizicija da se javi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije