Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena prijava

U kući skrivao vojno oružje - mine, upaljače i razno streljivo

Oružje
Damir Spehar/PIXSELL
03.02.2022.
u 09:51

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega podnijeta je kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Zbog sumnje da u kući skriva vojno oružje, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starim 40 godina iz Svetog Đurđa u Varaždinskoj županiji. Sumnja se pokazala opravdanom. Temeljem naredbe prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, policija je pretražila kuću i druge prostorije.

Pronašli su pet protupješačkih mina, dvije školske protupješačke potezne mine, četiri upaljača za protupješačke mine, četiri koluta potezne žice za protupješačke mine, jedan komad školskog kumulativnog tromblona, komad školske minobacačke mine, komad školskog projektila za minobacač, dvije glave inicijalnih upaljača, jedno tijelo ručne bombe, mašinicu za paljenje protupješačke mine i više desetaka raznog streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega podnijeta je kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Ključne riječi

Komentara 1

XN
xnet0822
10:13 03.02.2022.

Školske mine su potpuno bezopasne, zašto ih je Policija oduzela ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije