Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seget Donji

U kući skrivao amfetamine i arsenal oružja: Imao pušake, pištolje, eksploziv, mine...

Oružje
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/3
21.02.2021.
u 10:43

Protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje vezno uz kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kako je Izvijestila PU Splitsko-dalmatinska, visok stupanj operativnost i profesionalnosti policijskih službenika na terenu, doveo je do toga da su policijski službenici temeljne policije PP Trogir u petak prikupili  saznanja da 42-godišnji muškarac u kući u Segetu Donjem nezakonito posjeduje neutvrđenu količinu oružja i streljiva. Temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i prostorija koje koristi tijekom koje je pronađeno gotovo pola kilograma narkotika i pravi arsenal oružja.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Naime, policija je pronašla 426 grama droge amfetamin, 717 grama dopune za drogu ( glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge. Osim toga, 42-godišnjaku je u kući pronađeno čak 11 pušaka, od toga  3 automatske puške, jedna poluautomska puška, dvije puške sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške, a imao je i 10 spremnika za automatske puške. Policijski službenici pronašli su još 7 pištolja, 5 komada optičkih ciljnika za puške, 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva, 36 komada detonatorskih kapsila, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe, 1171 komad različitog vrsta streljiva te više komada različitih dijelova za oružje. Osim toga, pronašli su i veću količinu domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar EtTore
EtTore
14:38 21.02.2021.

Pocela sezona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije