Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO OTKRIĆE Čisteći šikaru, Ljubomir Radovac u oronuloj kućici našao je zaboravljeni leš susjede Jage Mihelj

U kući mrtva 15 godina

Ljubomir Radovac pokazuje mjesto gdje je našao kostur nesretne žene
import
25.05.2008.
u 21:35

Ma, strašno! Iskrčili smo jedva šikaru da bismo došli do kuće, a kada smo metalnom šipkom odvalili vrata imali smo što vidjeti – žute  kosti, a vrata iznutra zaključana ključem! – ispričao je Ljubomir Radovac, još uvijek šokiran otkrićem zaboravljenog leša nesretne susjede Jage Mihelj, koju su  prije 15 godina posljednji put vidjeli živu ispred trošne kućice u Habeićevoj ulici 3 u mjestu Mala Ostrna, kraj Dugog Sela, gdje je leš u subotu i pronađen.

Unuka na medicini
– Mislili smo da su kosti neke životinje, ali unuka koja studira medicinu je vidjela da je riječ o ljudskoj bedrenoj kosti. Nesretnica je ležala potrbuške, a po ostacima kose na lubanji zaključili smo da se radi o ženi – rekao je uznemireni Ljubomir i dodao:

– Sve smo ostavili kako je bilo i pozvali policiju.

Svojeg posljednjeg susreta s pokojnicom prisjetila se i Mara Grgić, kći Ljubana Radovca koji je pronašao leš. Sa svojom obitelji Mara je 1992. godine, kada se u BiH zaratilo, iz Jajca došla u Malu Ostrnu i za svoju mnogobrojnu obitelj kupila drvenu kućicu u Habeićevoj 15c, smještenu iza kućice u kojoj je pronađen leš.

– Kada sam prvi put vidjela baku Jagu, već je loše izgledala. Nije imala ni vode ni struje, znala sam je zateći kako pije iz lokve u zemlji. Nismo ni mi imali, ali uvijek bi joj odnijela nešto za jelo, a ona mi je pričala da ima dva sina, no svi su ju zaboravili – ispričala je Mara Grgić, koja je tada 90-godišnju ženu vidjela posljednji put 1993. godine kada je s obitelji odselila u Austriju, a u Hrvatsku je došla prošli petak jer je od pokojničina unuka Marka Mihelja kupila Jaginu kućicu i zemlju.

– Htjeli smo urediti taj komad zemlje da nam svima bude ljepše kada dođemo – kaže Mara.

Slično su potvrdili i susjedi s kućnog broja 1, koji su i dalji rođaci pokojne starice.

Nestanak prijavili
– Bila je nepristupačna žena, no primijetili smo da ne izlazi, pa je naš pokojni zet Milivoj Kump 1993. prijavio njen nestanak. Došla je i policija i pretražila kuću, no tada nisu ništa našli – napomenuo je susjed Stjepan Turčinec, na čiju se priču nadovezala supruga Dragica, koja tvrdi:

– Jaga je do penzije radila u tkalačkoj tvornici, a živjela je u stanu u Zagrebu u Ulici Brezovačkog koji je napustila u ratu kada su bombardirani Banski Dvori i došla ovamo. Sin Božo je raspolagao njenim nekretninama i mirovinom, a nakon njegove smrti ovamo je dolazio samo unuk Marko koji je htio nakon očeve smrti prodati zemlju.

Šokantni kraj svoje bake telefonski je prokomentirao i unuk Marko Mihelj.

– Roditelji su mi se rastali 1987. i otada nisam vidio ni baku ni oca. Otac mi je 2004. nađen mrtav na Sljemenu, kažu da je umro “od srca” i tada sam prvi put nakon djetinjstva došao u selo, no do kuće se nije moglo od raslinja. Raspitao sam se u registru, gdje su mi rekli da je baka mrtva, a grob nepoznat i to mi je bilo dovoljno – ispričao je Marko koji želi zaboraviti, kako sam kaže, “tu crnu stranu očeve obitelji”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije