Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapljene na požeškom području

U kućama držali puške, pištolje, ručno rađeni top...

oružje i steljivo
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
09.12.2016.
u 13:00

Prijete im novčane kazne do sto tisuća kuna ili zatvorske u trajanju do 60 dana

Policijski službenici na području PU požeško-slavonske zaplijenili su veću količinu oružja i eksplozivnih tvari pronađenih kod dvojice 54-godišnjaka s područja općine Brestovac te jednog 49-ogodišnjaka s područja Lipika.

Temeljem sudskih naloga i u suradnji s PU osječko-baranjskom, pretražene su obiteljske kuće i druge stambene prostorije koje koriste osumnjičeni. Kod jednog 54-godišnjaka pronađena su dva pištolja, dva noža za automatsku pušku i deset komada različitih optika, a kod drugog malokalibarska puška, streljivo i ručno rađeni top mužar.

Kod 49-godišnjaka je pronađena poluautomatska pušku M-76, 12 spremnika za puške i pištolje, preko 660 komada streljiva raznog kalibra te šest ručnih bombi M-75. Dvojica osumnjičenih zaradila su kaznene, a jedan prekršajnu prijavu. Prijete im novčane kazne do sto tisuća kuna ili zatvorske u trajanju do 60 dana. 

Ključne riječi

Komentara 5

BJ
Bjelovar112
13:15 09.12.2016.

kud im sad pred blagdane uzese sa cim.ce šmajsat

PE
pep
13:34 09.12.2016.

Treba jasno i glasno naznaciti da je sve oruzje i streljivo,osim mozda malokalibarke, VOJNOG porijekla . Sto implicira da jos ima prostora i potrebe za akcijama prikupljanja nedozvoljenog oruzja i minsko-eksplozivnih sredstava i sta ja znam ...

LU
lukivoda
13:25 09.12.2016.

živo me interesira kako se zovu a pretpostavljam da nisu hrvati jer bi vjerojatno bili na naslovnici VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije