Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

U kriznoj godini zaposlili 120 radnika u proizvodnji

'...zag..161205 ...cakovec... ..sestan i bush...... bojan damis'
'bojan damis'
27.05.2011.
u 12:24

- Jedina smo tvrtka iz vojne industrije koja je s jednom državom dogovorila sporazum o offsetu. Taj nam ugovor jamči šest godina sigurnog posla, ali i otvara vrata ostalim tvrtkama - kaže Alojzije Šestan

- U Ujedinjene Arapske Emirate u dva navrata isporučili smo ukupno 60.000 kaciga, a ove godine planiraju kupiti još 15.000 komada. Jedina smo tvrtka iz vojne industrije koja je s jednom državom dogovorila sporazum o offsetu. Taj nam ugovor jamči šest godina sigurnog posla u UAR-u, a i otvara vrata ostalim tvrtkama - kaže Alojzije Šestan, direktor tvrtke Šestan-Busch iz Preloga, koja je dobila nagradu “Zlatni ključ” kao najveći hrvatski izvoznik na područje Azije i Pacifika. Čak dvije preloške tvrtke našle su se na popisu dobitnika priznanja, uz Šestan-Busch tu je i LPT, a treća nagrađena tvrtka iz Međimurja postala je Eko Međimurje, najveći izvoznik u Njemačku.

Šestan-Busch danas ima pedesetak zaposlenih koji izrađuju balistička i biološko-kemijska sredstva zaštite i plastične dijelove. Najpoznatiji su po borbenim kacigama koje izvoze u više od 30 zemalja. Razvoj, marketing i ulaganje u obrazovanje glavni su uvjeti za uspješno poslovanje, kaže Šestan. Eko Međimurje iz Šenkovca lani je ostvarilo 197,7 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je čak 54 posto više u odnosu na 2009.! Bavi se proizvodnjom i prodajom dijelova za građevinske strojeve, opeke, plinske tehnike i drugog. Direktor Josip Kikelj ističe da su 82 posto prihoda ostvarili u izvozu u Njemačku, Francusku i Austriju. Od prošle do sredine ove godine zaposlili su čak 120 ljudi, i to sve u proizvodnji, pa ih je danas 540. Plan za ovu godinu su deset posto veći prihodi i više od dva i pol milijuna eura ulaganja u proširenje i opremu. Najveći izvoznik u Južnu Ameriku je LPT, koji velik dio proizvoda izvozi u Brazil. Tvrtka je u stopostotnom vlasništvu američke korporacije Legget & Platt, vodeće u svijetu u proizvodnji žičanih jezgri i drugih dijelova za madrace i namještaj, koja je u Prelogu, u gospodarskoj zoni na sjeveru grada, sagradila tvornicu koju proširuje.

- Od samog početka poslovanja prihod se društva godišnje povećava više od 15 posto, a taj godišnji porast ostvaruje se gotovo sav u izvoznom dijelu - kazao je direktor tvrtke Davor Gečić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije