Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Križevcima privedeni organizatori neonacističkog koncerta

nacisti
Josip Maljak/Pixsell
21.02.2010.
u 12:35

Privedene su i osobe koje su narušavale javni red i mir nošenjem i isticanjem na javnom mjestu simbola koji potiču na diskriminaciju, a jedan je Osječanin vrijeđao i omalovažavao policajce, pa je nad njim primijenjena prisila.

Jutros je na Prekršajni sud u Križevcima privedeno šestero hrvatskih državljana, koji su u Vatrogasnom domu u prigradskom mjestu Bukovje u subotu navečer htjeli organizirati koncert njemačkog benda neonacističkog izričaja Blue Max. Među njima nalazi se, kako je priopćila PU Koprivničko-križevačka, i dvoje organizatora iz Križevaca. Njih dvoje, mladić (20) i djevojka (25) policija sumnjiči da nisu prijavili koncert kao javno okupljanje, čime s počinili prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju.

Ostali privedeni, i ispitani kod prekršajne sutkinje, su 22-godišnjak iz Osijeka, 30-godišnjak iz Dubrovnika i 25-godišnjak iz Ližnjana, koji su, prema policiji, "narušavali javni red i mir nošenjem i isticanjem na javnom mjestu simbola koji potiču na diskriminaciju i nesnošljivost, a Osječanin je tijekom policijskog postupanja čak vrijeđao i omalovažavao policajce, pa je nad njim primijenjena prisila.

>>Uoči tajnog koncerta uhićeno 35 neonacista i članova benda

Njemački državljani, članovi ekstremnog benda Blue Max, koji su također prenoćili prenoćili u križevačkoj policijskoj postaji nakon kriminalističkog istraživanja, pušteni su na slobodu, kao i privedeni talijanski državljanin, i to zato što, kažu u policiji, što nisu reproducirali glazbu kojom bi promicali nacizam, a niti su kod njih nađena inkriminirajuća obilježja

Komentara 70

VL
▄▀▄▀
13:07 21.02.2010.

Opasna je ovo klika, -ti su sigurno tili napraviti svijetski prevrat

DO
dobravila
14:19 21.02.2010.

Blue Max Band je iz Škotske i nema veze sa neonacistima ! A Blue Max je film o pilotu iz 1 . svj . rata ! Luena , smiri hormone ! Antifašističkofašističke !e ! Antifašističkofašističke !

PR
prix
13:27 21.02.2010.

heheh bolje hrvatski neonacisti nego jugoslavenski komunisti hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije