Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantno otkriće

U kotlovnici bolnice Vrapče pronašli mrtvo tijelo žene

'20.07.2012., Zagreb - Psihijatrijska bolnica Vrapce, u podrumu bonicke zgrade na 8 odjelu pronadjeno mrtvo zensko tijelo. Policijski uvidjaj je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
20.07.2012.
u 21:01

Obitelj Zagrepčanke M. V. (34) ogorčena je na liječnike jer su, kažu, zanemarili činjenicu da je njihova kći nestala. U bolnici tvrde da je bila na otvorenom odjelu te da je mogla otići i vratiti se kada je htjela

Tijelo Zagrepčanke M. V. (34) nađeno je u petak ujutro u kotlovnici Psihijatrijske bolnice Vrapče, četiri dana nakon što je policiji prijavljen njezin nestanak. Golu, samo s rukavicama na rukama, našao ju je majstor koji se oko 8 sati spustio u podrum zbog nekog kvara. Njezina odjeća bila je pokraj tijela, a torbica s dokumentima, kaže njezina očajna majka, nađena je u krugu bolnice. Zagrebačka policija tvrdi da na tijelu M. V. nisu nađeni tragovi nasilja, a ostalo će se utvrditi obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistu na koji je tijelo prevezeno.

Brojevi, a ne pacijenti

Obitelj nesretne Zagrepčanke preneražena je ponašanjem medicinara u Vrapču jer su, tvrde, hladno prešli preko činjenice da se M. V. trag izgubio još u utorak ujutro kada se nije pojavila na doručku na kojem se dobiva propisana terapija.

– Moja kći je u bolnicu stigla na promatranje tjedan dana prije nego što je nestala. Svaki dan smo je posjećivali. U utorak, kada joj se izgubio trag, nešto prije ručka, u posjet joj je stigao dečko. Kad je shvatio da je nema, odmah me nazvao jer je pomislio da je možda kod mene. Doletjela sam u bolnicu za deset minuta. Medicinske sestre bile su potpuno hladne, kao da se radi o potpuno irelevantnoj stvari! Kad me doktorica pitala želimo li da se obavijesti policija, nisam mogla vjerovati što govori. Pa trebali su ih obavijestiti odmah ujutro kada se nije pojavila na doručku ili nas barem nazvati, pitati znamo li što! Bila je na otvorenom odjelu, ali svejedno ne mogu se odnositi prema pacijentima kao da su brojevi, a ne ljudi – priča majka M. V. kojoj nije jasno zašto nije pretražena cijela bolnica nakon što joj je nestala kći. Idućih dana, priča, nazivala je bolnicu u nadi da će biti novosti, ali ponovno je naišla na ignoranciju liječnice, koja, kaže, nije imala vremena. Obitelj kategorično odbacuje sumnje da je njihova, kako kažu, vrlo emotivna kći, naudila samoj sebi. Sumnjaju u ubojstvo.

Nikada nije bježala

– Ona nije bila teški psihički bolesnik i ne bi si oduzela život. Nikada nije bježala ni od kuće, ni iz stana u kojem je živjela s dečkom. Netko ju je ozlijedio, možda i silovao – sumnja majka.

Vlado Jukić, ravnatelj bolnice, tvrdi da je M. V., s obzirom na to da je bila smještena na otvorenom odjelu, mogla otići i vratiti se kada je god htjela. Stoga nisu ni pretraživali bolnicu.

Komentara 7

MS
mare_split
09:27 21.07.2012.

... i: LUDNICE te 'skrbi' psiho-ubojica (umo-ubojica), baš kao i njihovog eksperimentiranja (trovanje 'lijeovima' i mučenje 'terapijama') s čovjekom ... (čl. 16 Zakona o 'psihićima'!

EX
excell
19:47 21.07.2012.

možda je jadnice čest gost bila u kotlovnici ...

EX
excell
21:10 20.07.2012.

barem se jadnica riješila ovozemaljskih boli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije