Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPRETNI I SPREMNI

U Koestlinu izbjegli potop i spasili djelatnicu

Koestlin
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
02.07.2014.
u 14:53

Vježba je zamišljena na način da je došlo do poplave u proizvodnoj hali, evakuacije radnika, dok je jedna djelatnica pala u nesvijest

 U tvrtki Koestlin izbjegnuta je velika havarija, a u konačnici je sve prošlo bez ikakvih posljedica, rezime je redovne pokazne vježbe evakuacije i spašavanja u najslađoj bjelovarskoj tvornici. Vježba je zamišljena na način da je zbog dugotrajne kiše i velike količine oborina došlo do skupljanja vode u dvorišu poduzeća između proizvodne hale 2 i skladišta sirovina.

U takvim ekstremnim situacijama sustav odvodnje nije dostatan i voda izbija kroz kanalizacijske šahte u proizvodnoj hali, a voda poplavljuje razvodne i glavne elektroormare i proizvode, te ugrožava djelatnike. U toj ekstremnoj i iznenadnoj situaciji jednoj je radnici pozlilo pri čemu je izgubila svijest, te je prestala disati. Na teren su izašle sve nadležne žurne službe te one unutar tvrtke Koestlin prema zapovjednoj odgovornosti , da bi u konačnici nakon intervencija situacija bila stavljena pod nadzor. U svakom slučaju ovo je bila dobrodošla provjera osposobljenosti odgovornih osoba za provođenje evakuacije i spašavanja iz tehničkog sektora, provedba osposobljavanja radnika za sigurno napuštanje ugroženih prostora, provjera osposobljenosti radnika za pružanje prve pomoći ozljeđenima i dojava nastale opasnosti prema Županijskom centru 112.

>> Vježba za slučaj potresa od šest Richtera

Ključne riječi

Komentara 1

LE
leurdovac
18:55 02.07.2014.

Dobro je biti spreman na eventualnu nepogodu, ovdje je promašena nepogoda. Bjelovar nema nikakav vodotok koji bi mogao poplaviti Koestlin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije