Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urušio se nasip

U klizanju terena u Mianmaru više od 100 mrtvih

mianmar
Reuters/PIXSELL
23.11.2015.
u 08:37

Do nesreće je došlo u subotu prije svitanja u području Hpakant, na sjeveru zemlje, kad se jedan nasip urušio na više desetaka sklepanih nastambi u kojima su spavali siromašni Mianmarci koji žive od potrage za komadićima neeksploatiranog žada

Mianmarske spasilačke službe u ponedjeljak još uvijek traže osobe smatrane nestalima nakon velikog klizanja terena do kojeg je došlo u subotu u rudniku žada na sjeveru zemlje a koji je prouzročio smrt više od stotinu osoba.

 - Operacija spašavanja nastavlja se i pronašli smo još tijela. Ukupno smo ih našli više od sto, objasnio je Dashi Naw Lawn, član lokalne udruge Kachin network Development Foundation, uključene u spašavanje.

Do nesreće je došlo u subotu prije svitanja u području Hpakant, na sjeveru zemlje, kad se jedan nasip urušio na više desetaka sklepanih nastambi u kojima su spavali siromašni Mianmarci koji žive od potrage za komadićima neeksploatiranog žada.

Radi se o najpogibeljnijem klizanju tla u tom siromašnom području teškog pristupa.

Po službenom dnevniku Global New Light of Myanmar, 104 tijela već su izvađena iz ruševina a "brojne druge osobe još se smatra nestalima".

Teško je dobiti točne brojke budući da su vlasti priznale da ne znaju koliko osoba živi u toj zoni.

>> U klizanju terena u rudniku žada u Mianmaru najmanje 90 mrtvih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije