Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBILAČKI POHOD

U Kini opet krvavi napad: Teško ranio šest djevojaka pa se ubio

Drama na jugu Kine
REUTERS
17.05.2010.
u 11:38

Pet žrtava nalazi se i dalje na bolničkom liječenju, dvije su djevojke u teškom stanju. Napadač je izvršio samoubojstvo skočivši s trećeg kata.

Čovjek naoružan satarom ranio je šest mladih žena u južnom dijelu Kine prije nego što je izvršio samoubojstvo, što je posljednji u nizu sličnih napada koji su šokirali naciju, objavili su danas državni kineski mediji. Napad se dogodio sinoć u jednom tržnom centru u gradu Fošan u provinciji Guandong, objavio je dnevnik Guangzhou Daily.

Sve ukazuje na to da je napadač namjerno napao samo mlade žene. Pet žrtava nalazi se i dalje na bolničkom liječenju, dvije su djevojke u teškom stanju. Napadač je izvršio samoubojstvo skočivši s trećeg kata.

Prema posljednjim podacima, u prethodnih pet napada u školama i vrtićima u Kini ubijeno je 17 osoba, od toga 15 djece, a ranjeno je 80 ljudi. Analitičari navode da ti napadi ukazuju na činjenicu da se Kina, gdje je bila niža stopa nasilja od zapadnih zemalja, suočava sa sve većom prijetnjom nezaposlenosti, porastom mentalnih oboljenja i slabije socijalne kontrole.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:14 17.05.2010.

ovi su postali gori od amerikanaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije