Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvo
Povratak na članak

U Kini liste čekanja nisu problem. Pacijent plati zahvat i vrate mu novac

– Jako su dobro objedinili socijalni moment s liberalnim kapitalizmom. Moto im je: ulaganje u zdravstveni sustav je ulaganje u zdravu naciju – napominje ravnatelj Srebrnjaka doc. Boro Nogalo

Komentari 7

LA
larala
09:03 18.05.2019.

ups, pa ovo je javno priznanje da su liste čekanja u hrvatskoj duge jer zdravstvo štedi na pacijentima?...tobože, njih ne bi bilo da bolesni plaćaju pretrage a, njihov novac će im zdravstveno vratiti jednoga dana kad na vrbi rodi grožđe.. ....jednako kao i što uplačuju u zdravstvo godinama da bi se mogli liječiti kad budu bolesni.

VL
ZI
zip123
11:57 18.05.2019.

Bitno da se pljuje po Kinezima.

VL
ER
Erazmo
11:50 18.05.2019.

Autorica nema pojma o cemu pise.Ja zivim u aziji i mogu Vam reci da su medicinske usluge strahovito skupe u privatnim bolnicama,a osiguranje u pravilu plati samo dio,ako nemate najskuplja zdravstvena osiguranja. Premije za skuplja osiguranja su po 12000-18000 Dolaraa godisnje,a ako ste stariji od 50 godina,daleko skuplje. Manje premije od 300-500 USD mjesecno ,pokrivaju jako malo,a ako ste stranac tamo u pravilu morate platiti cijelu godinu unaprijed.Domaci se lijece u pravilu u Drzavnim bolnicama gdje su cekanja duga,a firme i Drzava ih osiguravaju najvecim dijelom.

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
08:56 18.05.2019.

I kod nas će problem biti riješen kada pacijenti budu plaćali uslugu sami a poslije sa osiguranjem vidjeli o refundiraju. Tako bi pacijent išao samo kod dobrog doktora ali tek kada je zaista i bolestan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.