Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pacijenti nisu ugroženi

KB Dubrava ponovno ostala bez struje, netko fizički razvalio ormar i razbio sklopku

Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrava zbog teških uvjeta rada
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
07.11.2020.
u 14:27

Policija je tokom prijepodneva ondje napravila uviđaj.

Jutros je ponovno u KB Dubrava došlo do problema sa strujom. Dio drugog kata KB-a Dubrava na kojem nisu pacijenti u subotu ujutro je na kraće je vrijeme ostao bez struje, izvijestio je v.d. ravnatelja Ivica Lukšić.

- Ormar s dvostrukim zaključanim vratima fizički je razvaljen, a sklopka za struju razbijena. To se moralo učiniti nekim tvrdim predmetom. Struje je nestalo u jednom manjem dijelu bolnice i to onom gdje nisu pacijenti, na drugom katu gdje je administracija i liječnički kompjuteri u kojima se vodi dokumentaicja bolesnika - doznajemo od prof. Silvia Bašića, predsjednika Upravnog vijeća KB Dubrava. 

Policija je tokom prijepodneva ondje napravila uviđaj. 

- Očito je to namjerno napravljeno. Ja sam godinama u KB DUbrava, a nisam znao gdje je uopće taj ormarić. Rukovoditelj tehničke službe kaže da nema sumnje kako je razvaljeno namjerno - govori Bašić.

Dodao je da su poduzeli i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice.

Lukšićevom odlukom u bolnici su, poučeni ovim i ranijim događajem nestanka struje u nedjelju, 1. studenog, uvedene dodatne mjere zaštite objekta te stroža kontrola i evidentiranje ulaza i izlaza iz zgrade kako bi se omogućila potpuna sigurnost pacijenata i bolničkog osoblja u središnjem objektu u Zagrebu u kojem se liječe oboljeli od bolesti covida-19.

O navedenom događaju Lukšić je obavijestio i ministra zdravstva Vilija Beroša te predsjednika Upravnog vijeća bolnice i državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva Silvija Bašića.

Tehnička služba bolnice osigurala je napajanje električnom energijom uspostavom novog izvora.

Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice.

"Prilikom jutrošnjeg dolaska u zgradu bolnice obaviješten sam od dežurnog električara da je nestalo struje u hodnicima i dijelu prostorija na drugom katu zgrade koji koriste liječnici. Odmah smo pristupili osiguranju električne energije premještanjem druge sklopke na mjesto oštećene", rekao je Čehajić.

Prekid je trajao oko sat i pol vremena.

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
14:58 07.11.2020.

to je terorizam zamislite toliko ljudi koji na aparatima.da je moje dite bilo ja bi ga našao i nebi treba dugog sudiju.manijak

DU
Deleted user
15:58 07.11.2020.

Za ovo u USA dobiješ doživotnu ODMAH!

RO
roland
14:56 07.11.2020.

Prije nekoliko dana , za sabotaže u KB Dubrava sam napisao: "Ako je liječenje bolesti COVID 19 od nacionalnog interesa, a jest, treba poslati časnike Sigurnosno obavještajne agencije, da pripreme izvješće o mogućim saboterima, petokolonašima i domaćim izdajicama. Jasno mi mi je da se medicinskom osoblju u KB Dubrava ne radi u ovim uvjetima, ali sabotaže nisu rješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije