Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP STOP KORUPCIJI

U Karlovcu gradska tvrtka prijavila borca protiv korupcije

domagoj švegar
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
04.07.2013.
u 09:51

Domagoj Švegar na ispitivanju u policiji po prijavi Gradske toplane zbog lažnog prijavljivanja

Gradska toplana Karlovac podnijela je kaznenu prijavu protiv Domagoja Švegara, jednog od članova Građanske inicijative Stop korupciji, Državnom odvjetništvu zbog lažnog prijavljivanja, dojavio nam je sam Švegar.

- Trećeg srpnja sam završio na obradi kriminalističke policije pri Policijskoj upravi karlovačkoj. Ovu prijavu doživljavam pokušajem ušutkivanja građana koji podnose prijave i vode sudske sporove s tom tvrtkom, a takvih je mnogo, te općenito kao zastrašivanje građana koji podignu glas za zaštitu svojih ljudskih prava, odnosno prava ostalih građana. Nadam se da će ulaskom u Europsku uniju institucije profunkcionirati, jer ovo što se događa u Karlovcu karakteristično je za diktatorske režime i vojnu huntu - kaže Švegar.

Otkako je posrnula gradska tvrtka Toplana u travnju prošle godine prestala grijati, nad njom je ubrzo otvoren stečajni postupak. Grad je osnovao novu tvrtku - Gradsku toplanu - s istim kadrovima i na istoj lokaciji te joj prenio koncesiju za obavljanje toplinarske djelatnosti, ali ta tvrtka, mada je preuzela korisnike stare, nije preuzela i njezine dugove. Razvio se sukob između potrošača s jedne, te Grada i njihovih tvrtki s druge strane oko tih pitanja, a ponajviše u vezi s ugovornim odnosima, naplatom računa, pitanjima mogućnosti izdvajanja iz centralnog toplinskog sustava.

Državni inspektorat je podnio mnoštvo prekršajnih prijava po prijavama Građanske inicijative Stop korupciji, koja je podnijela i kaznenu prijavu protiv Gradske toplane. Švegar i njegov kolega iz GI Stop korupciji Davor Bajs podnijeli su kaznenu prijavu gradonačelnika Damira Jelića i ostalih zbog sloma Toplane i načina na koji je vlast premostila nastali problem.

>> Podneseno 19 optužnica protiv karlovačke Gradske toplane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije