Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požeška katedrala

U kapeli će biti relikvija blaženika i kip u prirodnoj veličini

poljska-požeška biskupija (1)
Požeška biskupija
15.02.2013.
u 11:18

Relikvija će biti položena u kapelu pokraj oltara i kipa Ivana Pavla II. u prirodnoj veličini koji je napravila akademska kiparica Marija Ujević.

U kripti požeške katedrale sutra će u 11 sati biti blagoslovljena kapela bl. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije. Slavlje blagoslova počet će procesijom iz crkve sv. Lovre prema kripti katedrale u kojoj će biti nošena relikvija blaženika koju je nedavno požeški biskup dr. Antun Škvorčević donio iz Poljske kao dar njegova osobnog tajnika, kardinala Stanislawa Dziwisza.

Relikvija će biti položena u kapelu pokraj oltara i kipa Ivana Pavla II. u prirodnoj veličini koji je napravila akademska kiparica Marija Ujević. Osim oltara koji je rađen prema njezinom nacrtu kapelu će još krasiti mozaik koji je ona također napravila. Nakon blagoslova svečano euharistijsko slavlje nastavit će se u katedrali, a po završetku slavlja vjernici će moći sići u kriptu te se pokloniti i pomoliti u kapeli. Ovim blagoslovom i misnim slavljem započinje korizmeno hodočašće vjernika Požeške biskupije koje će se odvijati svake subote u korizmi u prigodi Godini vjere te 250. obljetnice požeške katedrale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije