Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

U kampanji za pravo na eutanaziju Sarkozy na samrtnoj postelji

Kampanja za pravo na eutanaziju u Francuskoj (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
07.03.2012.
u 19:39

Zanimljivo je da je iz kampanje izostavljen socijalistički kandidat Francois Hollande zbog toga što podupire pravo na eutanaziju.

Aktivisti iz francuske grupe ADMD, koji podupiru pravo na eutanaziju, pokrenuli su kampanju kako bi promicali prava bolesnika u terminalnim stadijima bolesti pa su izradili reklame na kojima se u bolničkim krevetima nalaze francuski predsjednički kandidati, aktualni francuski predsjednik Sarkozy i njegovi protivnici, članica stranke Nacionalnog fronta Marine Le Pen i kandidat centra Francois Bayrou, piše Local.

Zanimljivo je da je iz kampanje izostavljen socijalistički kandidat Francois Hollande zbog toga što podupire pravo na eutanaziju, dok su Sarkozy kao i Le Pen i Bayrou izabrani i zato što su izjavili francuskim medijima kako se protive eutanaziji.

Istraživanja provedena 2011. godine u Francuskoj pokazuju da je 94 posto građana za legaliziranje eutanazije.

Komentara 3

OJ
ojbudisvoj
22:15 07.03.2012.

Svatko će se razborit složiti s tim da sve što ide na štetu naravnog zakona, šteti i čovjeku. Tvrdnje da su teški bolesnici na teret društvu i da im je kvaliteta života bijedna, a koje se često navode kao opravdanje za eutanaziju, slične su razlozima Hitlera i Staljina za pokolj nevinih ljudi. Ubijanje nemoćnih ne slaže se s naravnim zakonom. Ako život poštujemo samo uz neke uvjete, onda je moguće svako zlo. Jer tada nikom neće biti zajamčen život, jer svaki možemo svrstati među nedovoljno kvalitetne, a postavlja se i pitanje koja bi to \"kvaliteta života\" uopće bila dovoljna. Nasuprot tome, ako život smatramo bezuvjetno svetim i nedodirljivim, onda će on biti i zajamčen, pa nitko neće morati strahovati da će mu ga netko proglasiti nevrijednim življenja.

AR
ArsenT
06:05 08.03.2012.

Pomalo mi je nevjerojatan podatak o 94% Francuza za eutanaziju (čak i ako je u pitanju anketa)

OB
-obrisani-
09:20 08.03.2012.

eutanazija ? :(( ko stvoreno za zloupotrebe - smanjenje troškova za zdravstvo i likvidacije pojedinaca, uz potpis....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije