Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao na granici

U kamionu pokušao prošvercati 17 Turaka

Kolone vozila na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu na ulasku u RH
Ivica Galovic/PIXSELL
31.05.2023.
u 15:15

Policijski službenici su osumnjičenog 44-godišnjaka koji je prevozio strane državljane uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj

Novi pokušaj krijumčarenja stranih migranata koji preko Hrvatske pokušavaju otići dalje na Zapad zaustavila je u utorak brodsko-posavska policija. Naime, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Hrvatsku, u utorak, 30. svibnja u 3.20 sati kontroliran je kamion s priključnim vozilom slovenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Prilikom pregleda teretnog i priključnog vozila u suradnji policije i carine u tovarnom prostoru je pronađeno 17 stranih državljana. Utvrđeno je da se radi o državljanima Republike Turske koji su pokušali prijeći državnu granicu izbjegavajući graničnu kontrolu.
Policijski službenici su osumnjičenog 44-godišnjaka koji je prevozio strane državljane uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

VEZANI ČLANCI: 

Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.
Ovo je posljednji u nizu slučajeva u kojima brodsko-posavska policija sprječava krijumčare u ilegalnom prebacivanju migranata afroazijskog podrijetla iz BiH i Srbije u Europsku uniju, a koji su od ulaska Hrvatske u šengenski prostor naprosto eskalirali.
Samo u posljednjih mjesec dana zabilježeno je sedam sličnih slučajeva u kojima je desetak ljudi uhićeno zbog pokušaja krijumčarenja 75 migranata iz Kine, Turske, Afganistana, Bangladeša i Pakistana preko Hrvatske dalje na Zapad, sve u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi. Svi su kazneno prijavljeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije