Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSTRAŠIV

U Kambodži pronađeni posmrtni ostaci Seana Flynna?

Sean Flynn
29.03.2010.
u 11:36

Poznatog ratnog fotografa, sina velike hollywoodske zvijezde Errola Flynna, u Aziji su 1970. zarobili i ubili Crveni Kmeri, a do danas se nije znalo gdje je točno ubijen.

Karizmatični Sean Leslie Flynn (1941.-1970.) prvo je krenuo očevim stopama i okušao se kao glumac, ali mu je glumačka karijera nakon desetak uloga jednostavno dosadila pa se sredinom šezdesetih preorijentirao na novinsku fotografiju u najužarenijim dijelovima svijeta. U Južni Vijetnam stigao je 1966. i počeo pokrivati Vijetnamski rat prvo za Paris Match, pa za Time-Life i na kraju za agenciju United Press International.

Vrlo se brzo pročuo kao jedan od malog broja vrhunskih fotografa koji su spremni na sve moguće rizike da bi napravili najbolju snimku. U ožujku 1966. ranjen je u koljeno, a nakon oporavka se, da bi popravio financije, zaputio u Singapur da odglumi svoju zadnju filmsku ulogu u trileru "Petorica nasukanih" te se vratio u Vijetnam.

Iduće je godine nakratko napustio Indokinu da bi snimao izraelsko-arapski rat 1967., a u Vijetnam se vratio nakon Tet-ofenzive, planirajući snimiti dokumentarni film o ratu. No, vijesti o ulasku sjevernovijetnamskih trupa u Kambodžu povukle su ga tamo kao izvjestitelja časopisa Time i 6. travnja 1970., dok je putovao na motoru s kolegom Danom Stevensom iz CBS Newsa, gubi mu se svaki trag. Zna se da su se zaputili prema jednoj kontrolnoj točki komunističkih gerilaca, ili Vietkonga ili Crvenih Kmera, i da su zarobljeni i najvjerojatnije strijeljani.

Australac David MacMillan i Britanac Keith Rotterham, "lovci na kosti" specijalizirani za traženje nestalih u indokineskim ratovima, navodno su uspjeli naći ostatke dvojice novinara pa su Flynnove kosti predali američkom veleposlanstvu. Nakon analize DNK i usporedbe sa zubarskim kartonom znat će se jesu li to zbilja kosti novinara koji je u stvarnom životu bio neustrašiv kao njegov otac na filmskom platnu, i čija legenda je tolika da su mu Joe Strummer i The Clash posvetili istoimenu pjesmu na albumu "Combat Rock". Najmlađa kći Errola Flynna, Rory, svojem je sinu u spomen na brata dala ime Sean Rio Flynn; taj danas 20-godišnjak glumi od 14. godine i pročuo se u seriji "Zoey 101" s Jamie-Lynn Spears, mlađom sestrom pjevačice Britney.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije