Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE BORBE
Povratak na članak

U jednom ukrajinskom gradu odvijaju se teške bitke: 'Rusi bacaju vojnike kao topovsko meso. Ubijemo ih, pa pošalju nove'

Rezultati jakih napada koji su se događali posljednjih mjeseci katastrofalni su za ukrajinsku vojsku, kao i grad koji je nekoć imao 70.000 stanovnika

Komentari 24

DU
Deleted user
07:37 29.11.2022.

Nitko ne govori kako je trećina američkih haubica 777 van upotrebe zbog vekile količine ispaljenih granata.

VL
Avatar Cantor
Cantor
02:10 29.11.2022.

Biti ćemo kući do Božića. Govorili su 1914 vojnici koji su se pjevajući ukrcavali na vlakove.....

VL
A1
a177
21:13 28.11.2022.

We will never surrender !!!!!!

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
22:24 28.11.2022.

S ratom u Ukrajini u Evropu se vratio klasičan topnički i tenkovski rat, koji se po NATO-ovoj procjeni više tu nije mogao dogoditi, pa su posvuda bile smanjene zalihe oružja. Dok obe strane ispaljuju oružje i municiju tempom kakav nije viđen od Drugog svetskog rata, snadbevanje naoružanjem moglo bi da se pokaže odlučujućom za ukrajinsku obranu, upozorava „New York Times“. Prošlog leta tokom ofanzive u Donbasu Ukrajinci su ispalijivali po 6.000 do 7.000 granata dnevno, a Rusi 40.000 do 50.000. Zapanjujuće je koliko se koristi oružje, kažu zvaničnici NATO-a. U Avganistanu su snage NATO-a ispaljivale 300 granata dnevno i nisu se puno brinule oko protivvazdušne obrane. Ali, Ukrajina ispaljuje hiljade granata dnevno i očajnički traži od Zapada sisteme protivvazdušne obrane od ruskih projektila i bespilotnih letelica iranske proizvodnje. Jedan dan u Ukrajini je kao mesec ili više u Avganistanu, kaže Kamil Grand, ekspert za obranu i donedavna pomoćnica glavnog sekretara NATO-a. Zato saveznici grozničavo traže oružje iz sovjetske ere, uključujući rakete protivvazdušne odbrane S-300, tenkove T-72 i posebno artiljerijske granate sovjetskog kalibra.

VL
ST
Stvarnost
22:42 28.11.2022.

Ha po ovom sto citam izginulo milijun rusa🤣

VL
Avatar Vasanocnamora
Vasanocnamora
22:13 28.11.2022.

VL=PA-PA-PATETIKA

VL
CM
Crni_moj
21:31 28.11.2022.

Dok se dvojica tuku treći koristi...

VL
DU
Deleted user
23:25 28.11.2022.

Ha,ha,ha...Koja hrpa lazi. Ukrajinska fronta se raspada iz dana u dan. Ruske snage su objavile da su zauzeti Kurdjumovka, Ozarjanovka i Andrejevka (tri mjesta juzno od Bahmuta) i Rusi polako ali sigurno pojacavaju obruc oko grada. Izvjestaji govore da ukro hai snage trpe kolosalne gubitke i da ukro hai vojska gubi citav bataljun svaki dan! Cak i zapadne novine pisu o tome (New York Times).

VL
DU
Deleted user
21:15 28.11.2022.

jedina točna stvar je o nekad broju stanovnika. od početka se vode teške bitke. ali upravo suprotno, gubici ukrajinaca ovdje su strahoviti. i omjer je na strani rusa. ovaj grad je važan jer je okosnica obrane u donbasu, i općenito najutvrđeniji grad u čitavoj liniji razdvajanja. ne piše autor, očito s razlogom jer je veći dio grada pao u ruke rusa i očito je pitanje dana kada će zauzeti cijeli

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
21:31 28.11.2022.

OTKRIVENA VELIKA TAJNA ZAPADA: Kod poljskog grada Olština pravi se groblje „američkog tipa“ za strance koji ginu u Ukrajini U POLJSKOM gradu Olštinu biće ustanovljeno vojničko groblje za sahranu plaćenika poginulih u Ukrajini. Na kojem će, veliku većinu, ako ne i sve sahranjene, činiti Poljaci. Samo groblje biće takozvanog američkog tipa. Sa potpuno identičnim nadgrobnim pločama na „jednostavnom travnjaku“. Kako je objavio poljski list Niezależny dziennik polityczny, neće biti nikakvih ograda, čak ni ogradica oko grobova. Neće biti dozvoljeno ni sađenje cveća. Oko svih grobova izginulih u Ukrajini biće samo trava. Komandant jedinice čečenskih specijalnih snaga „Ahmat“, Apti Alaudinov, izjavio je da jedinice Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Svatovo i Kremennaja u Luganskoj Narodnoj Republici gotovo u potpunosti čine strani plaćenici. Prema njegovim rečima, većinu stranih plaćenika u redovima Oružanih snaga Ukrajine čine Poljaci koji se pretvaraju da su dobrovoljci, a u stvarnosti su regularna vojna lica Oružanih snaga Poljske. Pre toga, 8. novembra, jedan ruski vojnik je rekao da su tokom ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na jednom od pravaca, poljske žene-plaćenice učestvovale u neprijateljstvima zajedno sa ukrajinskom vojskom. Taj vojnik je pozvao „pacovima“ sve šalju žene na liniju fronta. Rusko Ministarstvo odbrane je 5. novembra saopštilo da su njegovi izviđači uništili ceo odred poljskih plaćenika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.