Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CURILA NAFTA

U jednom danu dva ekoincidenta u sisačkoj Rafineriji

Ina rafinerija nafte Sisak
Nikola Čutuk/PIXSELL
21.11.2011.
u 10:02

Na Savi se pojavila mrlja tankog uljnog filma duga dva kilometra, a nakon toga pukao je cjevovod sirove nafte

Jučer su zabilježena dva ekoincidenta na području sisačke Rafinerije. Oko 8.30 sati zabilježena je pojava tankog uljnog filma na rijeci Savi nizvodno iza Rafinerije nafte Sisak do mosta u Crncu, u dužini od dva kilometra. Postavljene su dodatne zaštitne brane na rijeci Kupi kako bi se spriječilo novo zagađenje.

Također, u 11 sati uočeno je propuštanje cjevovoda sirove nafte uz rafinerijsku ogradu pa je nafta završila na cesti. Pumpanje cjevovodom obustavljeno je, a nafta se prikuplja u privremenu sabirnu jamu i kontinuirano odvozi, priopćeno je iz Ine.

Županijski centar 112 Sisak dojavu o propuštanju cjevovoda dobio je od Prometne policije Sisak te izvijestio pri tome da je riječ o JANAF-ovu cjevovodu, no JANAF je to demantirao, kao i naknadmo Centar 112..

– Puknuo je interni naftovod koji povezuje Inin Terminal u Crncu kod Siska s Rafinerijom Sisak. Naftovod je u potpunosti u vlasništvu INA-e Rafinerije nafte Sisak te je mjesto puknuća u krugu same Rafinerije – poručili su iz JANAF-a.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
istina_boli
12:24 21.11.2011.

Da se zakon postuje, sve zagadjenje koje rafinerija napravi, treba i da plati, a isto tako i ljecenje oboljelih prouzrokovano rafineriskim zagadjenjem.

KA
kagalja
12:50 21.11.2011.

Brljaš, Prerad,brljaš.Koliko cjevovoda ima ? Pojma nemaš .Pitaj.Odgovorit će ti ljudi koji znaju.Puno ih je u Sisaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije