Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA JEDNOM PUNKTU

U jednoj županiji privremeno odgođeno cijepljenje AstraZenecom: Pričekat ćemo mišljenje Agencije za lijekove

Dubrovnik: Počelo cijepljenje prioritetnih skupina u Gospinom polju
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
16.03.2021.
u 09:59

Na punktu su se trebali cijepiti stanovnici općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik

Stožer civilne zašite Koprivničko-križevačke županije privremeno je odgodio punkt za cijepljenje opće populacije u Svetom Petru Orehovcu koji je bio planiran za srijedu, 17. ožujka. Na njemu je, kako su naveli, bilo planirano cijepljenje cjepivom AstraZenece.

Na punktu su se trebali cijepiti stanovnici općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik. Kako je potvrđeno za Večernji list, to je jedini punkt u Hrvatskoj na kojemu je trenutačno odgođeno cijepljenje.

– Cijepljenje se privremeno odgađa do donošenja mišljenja Europske agencije za lijekove (EMA) koje se očekuje u četvrtak, 18. ožujka – poručuju iz Stožera. 

VIDEO Gužva na punktu u Ksaverskoj: Najstariji i bolesni prvi dan na cijepljenje došli većinom u pratnji, satima su stajali u redu

Na području županije dosad je cjepivima Pfizer, Moderna i AstraZeneca cijepljeno 6363 građana prvom i 1961 drugom dozom, prilikom čega nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave.

– Sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj i Europskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda. Molimo građane za razumijevanje te ih pozivamo da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje koje je najučinkovitiji način zaštite od bolesti COVID-19, navode iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelirajući na odgovornost i pridržavanje epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

Komentara 2

Avatar Drago2603
Drago2603
11:25 16.03.2021.

Bravo za Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije tako rade normalni ljudi.

GO
goriodgorijeg
10:30 16.03.2021.

Plenković naručio AstraZenecu za stoku sitnog zuba. A za njega i hdz-ovce Modernu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije