Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASCI ZAPOSLENI

U jednoj noći gorilo pet štala u Vlahoviću

vatrogasci
Foto: Tadija Odić
1/2
18.03.2014.
u 12:29

Pri kraju smo bili tako umorni da su nam seljani pomagali držati crijeva s vodom, rekao je Mladen Bobeta, zapovjednik DVD Glina

Pet štala punih sijena gorjelo je u ponedjeljak i utorak u banovinskom selu Vlahović. Obavijest da gori jedna štala pristigla je u DVD Glina u ponedjeljak u 17 30 sati. Vatrogasci su sa navalnim vozilom i cisternom za vodu izašli na požarište i do 21 30 ugasili vatru. Tek što su u vatrogasnom spremište u Glini, pregledali oprali i na sušenje stavili u gašenju požara zagaravljene cijevi u 22.30 stiže obavijest da u Vlahoviću gore još četiri štale.

- Uz nas iz Gline, podigao sam vatrogasce i svu tehniku DVD Viduševac i Mali Gradac. Gasili smo sa 4 navalna vozila, cisterna je stalo dovozila novu vodu. Pomogli su i seljani, razbacujući slamu koja se ne može ugasiti dok se ne skine sa hrpa i dobro natopi vodom jer požar tinja u dubini bale slame. Borbu s vatrom smo završili u 10 sati u utorak u jutro. Pri kraju smo bili tako umorni da su nam seljani pomagali držati crijeva s vodom. Seljani su donosili vodu za piće, nudili nešto za pregristi, pokazujući zahvalnost što smo uz ogroman trud ukrotili velike požare koji su prijetili i njihovim kućama. Na žalost, osim pokojeg gutljaja vode nismo probali ponuđene domaće suhomesnate delicije jer smo morali stalno vodom zalijevali zapaljene objekte i bale sijena - rekao je Mladen Bobeta, zapovjednik DVD Glina.

Seljani iz Vlahovića su međusobno šaputali na požarištu da je, istovremeno s borbom vatrogasaca s vatrom, policija provela istragu i da su za podmetanje požara priveli oca i sina, njihove susjede iz Vlahovića. Podsjećam da je prije točno mjesec dana, 18. veljače, požar podmetnut tijekom noći uništio krovište i potkrovlje puno bala slame na štali obitelji Demonja iz sela Vlahović. Vatrogasci su nakon višesatne borbe lokalizirali vatrenu stihiju i spriječili da vatra zahvati prizemlje štale i prostorije za smještaj poljoprivrednih alata i mehanizacije. Okupljeni susjedi su se čudili kako se vatra razvila u kišnoj noći. Struju u toj štali vlasnik Luka Demonja je isključio prije no što je otputovao u posjetu rođacima u Šabac u Srbiju. Za nadati se da je nakon ovih požara policija otkrila palikuće i piromane koji su palili štale pune sijena i u strahu držali mirne seljane u Vlahoviću.

>> Mještani bjelovarskog naselja u strahu od pomahnitalog piromana

Komentara 3

LS
lydia.sovar1
21:35 18.03.2014.

ljudska glupost nema kraja, i ovaj put su institucije zakazale, jer da nisu, ne bi se ovo dogodilo...

JS
ja sam gladan
14:26 18.03.2014.

A možda je Luka Demonja prije odlaska rodbini u Šabac zapalio fitilj? I kakva je to štala u kojoj isključiš struju i odeš na odmor u Šabac? Ima li Demonja možda i kakve životinje u štali. Slame ima, struja mu netreba,pa se pitam kaj je Demonja hranil u štali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije