Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Birokracija

U javnoj upravi svaki je peti zaposlenik – šef!

mlakar
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.05.2010.
u 18:59

Za smanjenje broja gradova, općina i županija bit će potreban konsenzus svih stranaka, kazala je premijerka J. Kosor.

Svaki peti zaposleni u javnoj upravi neki je rukovodeći kadar, neki šef – kazala je danas, za posjeta Ministarstvu uprave, premijerka Jadranka Kosor. Najavila je Racionalizaciju velikog broja zavoda, uprava, agencija, kojih je više od 90.

U tim tijelima i plaće su drukčije nego u ostalom dijelu državne uprave.

– Za isti rad ne može netko, samo zato što radi u tijelu izdvojenom iz ministarstva, imati veća primanja od nekoga tko radi u ministarstvu – kazala je Kosor i najavila da će vrlo brzo Ministarstvo uprave predložiti kriterije prema kojemu će se te agencije ili smanjivati ili spajati ili uklapati u rad ministarstava.
– Želimo biti brži, racionalniji, učinkovitiji – istaknula je J. Kosor.

Ipak, za izradu registra javnih službenika trebat će gotovo godinu dana, odnosno bit će završen do ožujka 2011.

– Moramo proći proceduru natječaja da bismo imali računalni program kojim ćemo registar osposobiti i staviti u funkciju – objasnio je ministar Davorin Mlakar te zaključio kako će se dio registra koji se tiče državnih službenika moći aktivirati i prije roka.

Do kraja godine “ostvarit će se prijedlog smanjenja državne uprave od pet posto”. O smanjenju broja županija, gradova i općina premijerka je istaknula kako će to biti politička odluka za koju je potreban konsenzus svih stranaka.

Komentara 21

OB
-obrisani-
19:20 17.05.2010.

Neka je!! Samo nek je Hrvat!!

OB
-obrisani-
22:25 17.05.2010.

@vrac mislim da su najkvalitetniji ljudi u Hrvatskoj ili još bolje Hrvati koji su otišli raditi van Hrvatske oni koji se i ne bave politikom, Ne znam da li sam i 33% u pravu ali bih ipak izdvojio neke: Tadić,ć, Vidović, Tomašić, Čosić, Pančić, Šimonović, Srb ,

MA
markoresk79
19:11 17.05.2010.

Svaki peti je neki šefić! Hehehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije