Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJ ZA VOLANOM

U Jastrebarskom mama vozi autobus, a kćeri vatrogasno vozilo i kamion: 'Mi smo prometna obitelj'

Helena Tkalčić
Foto: DVD Jastrebarsko
1/4
26.09.2022.
u 18:08

Helena upravo pohađa tečaj za vozačku dozvolu C kategorije, koja se odnosi na kamione do sedam i pol tona dopuštene mase

U jaskanskoj obitelj Tkalčić tri su žene profesionalne vozačice, majka vozi autobus, jedna kći kamion za prijevoz građevinskog materijala, a druga vatrogasni kombi.

Dio novinara koji su prošli tjedan pratili berbu predsjednika Zorana Milanovića i veleposlanika na Plešivici razvozila je u vatrogasnom kombiju 21-godišnja Helena Tkalčić, koja je rekla da njezina majka Valentina vozi autobus, a sestra Laura kiper.

Kako je precizirala, 41-godišnja mama Valentina vozi ZET-ov autobus, a 18-godišnja sestra Laura, koja je završila prometnu školu, vozi kiper, to jest kamion za prijevoz građevinskog materijala.

Foto: DVD Jastrebarsko

Helena upravo pohađa tečaj za vozačku dozvolu C kategorije, koja se odnosi na kamione do sedam i pol tona dopuštene mase.

"Prošla sam ispite poznavanja prometnih propisa, nakon čega slijedi 30 sati vožnje", rekla je Helena, dodajući kako iduće godine namjerava upisati vatrogasnu školu. Objasnila je da je njezin otac, koji je umro prije četiri godine, bio vatrogasac i da želi nastaviti njegovim putem. "To sam oduvijek htjela", rekla je. 

Laura pak od rujna radi u jednoj samoborskoj građevinskoj tvrtki kao vozačica kamiona, a planira se školovati još jednu godinu za tehničara cestovnog prometa.

Iako se među kolegama pronađe pokoji koji je podcjenjuje kao ženu za volanom teretnjaka, ističe da ju je većina kolega lijepo primila i da joj je najbolja u tom poslu dobra atmosfera i zafrkancija s kolegama.

Školovala se za vozačicu, a od sedam učenica, koliko ih je bilo u njezinu razredu, samo ona radi posao za koji su se školovale. Tu je školu upisala jednostavno zato što voli voziti.

"Vršnjacima u Jaski je čudno da se time bavim, ali ipak kažu da super vozim i da me je lijepo za vidjeti za volanom", rekla je Laura.

"Mi smo prometna obitelj", ističe Helena, a to potvrđuje i njezina majka Valentina, podsjećajući da su i stariji naraštaji u njezinoj obitelji i u obitelji pokojnog joj muža bili za upravljačem kamiona i autobusa, a s muževe strane i vatrogasci.

Prije ZET-ovog autobusa, majka je vozila autobus za jednu samoborsku tvrtku i kaže da su putnici izvan Zagreba u pravilu jednostavniji, ali svuda je hvale kao vozačicu.

Prije nego što se prekvalificirala, radila je kao konobarica.

"Niti jednog trenutka nisam požalila promjenu zanimanja i ne mogu više zamisliti da bilo što drugo radim. Ovo je jako lijepi posao", kaže Valentina i dodaje kako joj je bitno da kćeri rade posao koji ih ispunjava, bez obzira na to koji bio.

>> VIDEO Neki europski gradovi ove godine će gasiti dekorativnu rasvjetu, ali Zagreb neće: 'Znatno bi narušili sigurnost prometa, građana i njihove imovine'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije