Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dokaza da je zarazniji

U Japanu otkriven još jedan novi soj koronavirusa

Koronavirus u Japanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.01.2021.
u 17:05

Takaji Wakita, voditelj Nacionalnog instituta za zarazne bolesti, rekao je da se ova varijanta razlikuje od onih koje se već šire u Britaniji i Južnoj Africi.

Japanske vlasti su danas izvijestile kako su četiri osobe koje su iz Brazila stigle u Tokio zaražene novom varijantom koronavirusa.

Četvero putnika koji su 2. siječnja sletjeli u zračnu luku Haneda bili su pozitivni na testu nakon što su neko vrijeme proveli u karanteni zračne luke, objavilo je japansko Ministarstvo zdravstva.

Jedan od putnika hospitaliziran

Takaji Wakita, voditelj Nacionalnog instituta za zarazne bolesti, rekao je da se ova varijanta razlikuje od onih koje se već šire u Britaniji i Južnoj Africi. Dodao je kako za sada nema dokaza da je novi soj zarazniji, piše DW.

VIDEO: Margaret (90) prva je osoba koja se cijepila protiv koronavirusa: "Ovo je najbolji dar za rođendan!"

Od četvero putnika muškarac u 40-ima kasnije je hospitaliziran jer je počeo imati problema s disanjem. Žena u 30-ima žalila se na bolove u grlu i glavobolju, a tinejdžer je dobio povišenu temperaturu.

Japanski premijer Yoshihide Suga u četvrtak je za Tokio proglasio izvanredno stanje zbog pandemije koje bi trebalo biti na snazi mjesec dana. Izvanredno stanje je proglašeno i u prefekturama Chiba, Kanagawa i Saitama.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar GeniKameni
GeniKameni
17:13 10.01.2021.

Pa i red je da svaka drzava ima svoju varijantu... to je jedino posteno!

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
17:22 10.01.2021.

ma dosadni ste više s tim. Neću se cijepiti.

K1
Kone_1
17:26 10.01.2021.

Predlazem da sojevi karakteristicni za pojedinu drzavu, grad, kvart, stambeni ulaz, kat... u potpunosti zamjene grbove i zastave i da se tako svi raspoznajemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije