Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neven Mimica:

'U izvješću o monitoringu možemo očekivati pozitivnu ocjenu'

neven mimica na plitvicama (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
17.04.2012.
u 14:55

Mi smo potvrdili smo da ćemo sve što je dio stečevine EU prenositi u hrvatsko zakonodavstvo po dinamici dogovorenoj u pregovorima, kazao je Mimica.

– Možemo očekivati pozitivnu ocjenu. Nismo stekli dojam da će u ovom prvom izvješću o monitoringu biti posebno naglašeno neko od pojedinačnih pitanja koja se u javnosti spominju kao da bi mogla biti dio tog izvješća – rekao je potpredsjednik Vlade Neven Mimica u Bruxellesu nakon sastanka s povjerenikom za proširenje Štefanom Füleom.

Podsjetimo, prvo izvješće o monitoringu Europska komisija dovršava ovih dana i bit će objavljeno krajem mjeseca. Neslužbeno se govori da će u njemu biranim, diplomatskim riječima EU kritizirati neke poteze nove hrvatske vlade, poput odgode privatizacije brodogradilišta ili političkih imenovanja koja mogu voditi u sukob interesa. Ali Mimica je jučer u Bruxellesu, nakon razgovora s Füleom o "tonu i sadržaju" prvog izvješća, bio prilično optimističan.

– Možemo očekivati sveukupnu pozitivnu ocjenu nastavka provedbe svih ugovorenih obveza iz pristupnog ugovora. Mi smo potvrdili da ćemo sve što je dio stečevine EU prenositi u hrvatsko zakonodavstvo po dinamici dogovorenoj u pregovorima. A za dijelove koji nisu dio tzv. čvrstog zakonodavstva EU, na primjer one dijelove koji se odnose na Zakon o policiji, Zakon o sprečavanju sukoba interesa, Zakon o javnim ovršiteljima, oko toga ćemo, dakle, intenzivirati konzultacije s EK kako bismo došli do zajedničkog rješenja – rekao je Mimica.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
15:27 17.04.2012.

Marš sa vašim ulizivanjem ..............

OB
-obrisani-
11:06 18.04.2012.

Pričekajte još deset godina je jako pozitivno, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije