Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rent-a-kliet

U ivanečka vinogorja konačno treba dovesti planinare i izletnike

'Var \\u0096 03. 11. 2010., Ivanec \\u0096 Vodic Rent-a-kliet nudi odgovore na pitanja kako klijeti i vikendice aktivirati za turisticke i gospodarske svrhe  PHOTO:  Ljiljana Risek'
''
04.11.2010.
u 15:35

Nastoji se pomoći građanima čije klijeti nisu potpuno iskorištene da ostvaruju dodatni prihod, a moguće je i zapošljavanje

Kako bi se brojne klijeti i kuće za odmor u ivanečkim vinogorjima i na atraktivnim obroncima Ivančice mogle staviti u gospodarsku funkciju? Kako se mogu iznajmiti posjetiteljima (ribičima, planinarima, izletnicima) koji bi jeftino željeli negdje prenoćiti i po pristupačnoj cijeni boraviti negdje nekoliko dana? Koje sve uvjete treba ispuniti da se vikendice i klijeti registriraju za iznajmljivanje soba ili apartmana ili kao vinotočje i kušaonica vina, izletište, kamp?

Odgovori na sva ta pitanja dostupni su u Gospodarsko-turističkom vodiču Rent-a-kliet, knjižici koja one koji žele iznajmljivati te svoje nekretnine sustavno vodi kroz tu tematiku.

Informira ih o zakonskim propisima u vezi s tim poslom, vrstama usluga i uvjetima njihova pružanja, podnošenju zahtjeva za registriranje te o poreznim obvezama, kategoriji objekata, hodogramu legalizacije, izvorima financiranja itd.

– Vodič je prvi u nizu kapitalnih programa što ih ivanečka gradska upravo počinje provoditi u sklopu Strategije razvitka planinskog turizma na Ivančici – izjavio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Zanimljivo je da su vodič Rent-a-kliet napisali članovi njegova Savjeta, koji će ga i predstaviti na svečanosti u utorak 9. studenoga.

Čini se da je to jedan od prvih projekata u Hrvatskoj, ako ne i prvi, da savjet gradonačelnika u javnost izlazi s vlastitim projektom kojim želi pomoći građanima u ostvarivanju dodatne zarade, pa i u zapošljavanju. Predstavljanje vodiča je u utorak u 19 sati u srednjoj školi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije