Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita životinja

U Italiji zabranili pucati petardama u silvestarskoj noći

petarde
30.12.2011.
u 11:36

Kazne predviđene za one koji u novogodišnjoj noći budu ispaljivali petarde iznose od 25 do 500 eura.

U Torinu, Milanu, Veneciji, Modeni, Teramu, odnosno u više od 850 talijanskih gradova i općina zabranjeno je u silvestarskoj noći pucati petardama. I dok je u gradovima poput Venecije i Milana zabranjeno ispaljivati petarde jer njihov zvuk smeta ljudima, u Torinu je ta zabrana donesena prije svega zbog životinja.

Naime, zabranili su ispaljivanje petardi jer one zastrašuju pse i mačke. Oko 5000 kućnih ljubimaca godišnje ugiba od srčanog udara izazvanog eksplozijom petardi. Kazne predviđene za one koji u novogodišnjoj noći budu ispaljivali petarde iznose od 25 do 500 eura.

Komentara 18

Avatar Meggi
Meggi
12:09 30.12.2011.

Molim takav zakon i kod nas! I ne samo zbog trauma kućnih ljubimaca nego prije svega zbog trauma ljudi zbog rata!

Avatar amore
amore
14:38 30.12.2011.

Treba i to kod nas uvesti. mrzim petarde i još ti klinci koji ih bacaju nimalo ne paze hoće li s time nekoga povrijediti. Svi smo istraumatizirani bez veze zbgo glupih petardi.

Avatar amore
amore
22:55 02.01.2012.

I kako je petarda neopasna?? ti klinci osim sebe, mogu povrijediti nedužne ljude, možeš ostati bez šake, oka, samo zato što neki uspaljeni klinjo je fasciniran pucanjem. i ne pazi nimalo... Ako već moraš pucati, odi u neku vukojebinu gdjee nema ljudi, pa pucaj na svoju odgovornost..Samo nek se maknu od drugih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije