Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Italiji još 427 umrlih, sa 3.405 smrtnih slučaja prestigli Kinu. U Srbiji 103 zaraženih

Koronavirus u Italiji
Foto: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.03.2020.
u 18:21

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je nove informacije o zaraženima koronavirusom

U Italiji je u posljednja 24 sata umrlo 427 osoba, a ukupno je potvrđen koronavirus kod 41.035 ljudi. Broj umrlih sada je veći nego u Kini te on iznosi 3.405, dok je u Kini koronavirus odnio 3.245 života. 

Također, od jučer je potvrđena zaraza kod još više od 5.316 ljudi. Jučer je preminulo 475 osoba što je ujedno najviše u jednom danu u toj državi.

No, u Italiji je većina od umrlih osoba imala više patologija. Samo 3,4 posto umrlih imalo je samo koronavirus, a ostali su obolijevali i od drugih bolesti. Među mrtvima u Italiji ima i 15 liječnika, od kojih je pet umrlo samo danas. Ipak umrlih u posljednja 24 sata ima 48 manje nego u prethodnih 24 sata.

VIDEO Ovo su detalji novouvedenih mjera: Nema više druženja, od sada najviše petero ljudi smije biti zajedno na jednom mjestu!

U Srbiji šest novozaraženih

U isto vrijeme i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je nove informacije o koronavirusu u Srbiji.

U Srbiji je jutros bilo zaraženo 97 osoba, a sada je zaraženo šest osoba više pa su na koronavirus pozitivno ukupno 103 osobe.

Od jutros je testirano još 20 osoba, a njih šest je bilo pozitivno na test.

– Danas je dvoje pušteno jer su dva puta bili negativni na koronavirus, ali nam svakog dana dolazi mnogo više. Taj period liječenja nije kratak, nama su bolnice sve punije, liječnici se drže junački. Vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i vjerujem da ćemo moći pomoći liječnicima da nastave u ovom tempu iako su umorni. Do sutra u 18 sati očekujemo da bude možda i najveći broj osoba do sada zaraženih – rekao je u svom obraćanju Vučić, prenosi Blic.

GALERIJA Koronavirus u Srbiji

1/0
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
18:26 19.03.2020.

Kako je skrivala podatak o virusu, tako sada skriva i podatke o oboljelima/umrlima. Kini nike za vjerojati.

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
18:37 19.03.2020.

Italija realno ima 100 tisuća neregistriranih oboljelih.

DU
Deleted user
18:47 19.03.2020.

Broj novooboljelih se drzi oko 15k zadnjih tjedan dana, cini mi se kao da smo na vrhuncu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije