Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog zatopljenja

U Istri ponovno smetnje u prijmu televizijskih signala

'zag                 12.10.2005. krapina- satelitska antena dokazuje postojanje tv prijemnika u kuci ili stanu snimio:andjelko suhodolcan'
'andjelko suhodolcan'
22.02.2012.
u 16:35

Smetnje su očekivane, piše u priopćenju iz HRT-a, zbog zatopljenja koje pogoduje rasprostiranju signala iz susjedne Italije, ali i zbog činjenice da talijanske televizijske kuće emitiraju na frekvencijama koje su dodijeljene Hrvatskoj

Ovih je dana na zapadnoj obali Istre ponovno došlo do smetnji u prijmu televizijskih signala zbog čega je i otežan prijam HRT-ovih kanala.

Smetnje su očekivane, piše u priopćenju iz HRT-a, zbog zatopljenja koje pogoduje rasprostiranju signala iz susjedne Italije, ali i zbog činjenice da talijanske televizijske kuće emitiraju na frekvencijama koje su međunarodnim ugovorima dodijeljene Hrvatskoj.

Hrvatska radiotelevizija radi na rješavanju ovog problema s nadležnim tijelima, Odašiljačima i vezama, Hrvatskom agencijom za poštu i elektroničke komunikacije te drugim državnim institucijama.

OiV je prošle godine postavio sedam novih odašiljača u digitalnoj zemaljskoj mreži, koji rade na 68. kanalu UHF-a, što je dodatni kanal na kojemu gledatelji mogu pratiti programe HRT-a, pored postojećih 28. i 53. kanala MUX A i MUX B.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije