Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)kultura

U isto vrijeme iznajmili dvorane Zorin doma i lovcima i filmašima

zorindom_krs_kar_270709.jpg
kristina štedul fabac/pixsell
17.08.2010.
u 08:20

U Zorin domu nitko se ne javlja na telefone, a ne odgovara na pozive na mobitel ni Goran Đurašević, jer je, kako smo doznali, na godišnjem odmoru.

Za vrijeme dok se ravnatelj Zvonimir Ilijić oporavlja od loma noge u gradskoj vijećnici, njegovi suradnici uspjeli su prostore Zorin doma iznajmiti dvjema udrugama u isto vrijeme tijekom drugog vikenda u rujnu, i tako ugrozili održavanje dviju manifestacija međunarodnog karaktera. Riječ je o 4. Four River Film Festivalu i proslavi 15. obljetnice osnutka Lovačkog saveza, u sklopu koje se održava i niz drugih popratnih događaja. 

Ispravljanje pogrešaka 

Tko je zaslužan za tu pogrešku i za konfuziju u Zorin domu nismo uspjeli saznati, jer se na njihov broj telefona nitko ne javlja, kao ni na mobitel Gorana Đuraševića, koji je na godišnjem odmoru. Zato su umjesto karlovačkih kulturnjaka pogrešku u zadnji čas morali ispravljati lovci i filmaši.

– Sastali smo se s predstavnicima Lovačkog saveza, spremni ispraviti pogrešku nekim od kompromisa. Na kraju su lovci odlučili pomaknuti termin svojih aktivnosti i tako razriješiti čitavu gužvu. Tko je kriv zbog svega, ne bih željela komentirati – rekla je uime organizatora filmskog festivala Marija Ratković.

 Posljednji vlak 

Vinko Pavlić, predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije, spasio je tako održavanje obiju manifestacija, iako je za to rješenje kretao ‘'posljednji vlak'’.

 – Da smo za podudaranje termina doznali samo dan ili dva kasnije svi bi nam materijali, pozivnice, pa i prigodna knjiga, već bili u tisku, i ne bismo uspjeli sve odgoditi, barem ne bez znatnih troškova. Netko je očito zabrljao kod upisivanja termina, pa je došlo do čitave ove gužve – zaključio je Pavlić.

 Tako će se tradicionalni filmski festival koji je već postao brend u Zorin domu ipak održati drugog, a 15. lovačka obljetnica, 14. međunarodna smotra rogista i pjevačkih zborova, te 1. izložba lovačkih trofeja, trećeg vikenda u rujnu. Tko je kriv za takvo stanje u karlovačkom ‘'hramu kulture'’ u Uredu karlovačkog gradonačelnika nisu željeli reći. Ana Župančić izrazila je samo zadovoljstvo pronađenim kompromisnim rješenjem, te što će Karlovac ipak biti domaćin tim manifestacijama međunarodnog karaktera, koje su od iznimne važnosti za grad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije