Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT U DJEDOVINU

U irskom selu Moneygall čekaju posjet svog Irca Baracka Obame

obama irac
reuters
22.05.2011.
u 18:26

Zvala sam ga "Abrakadabra" jer nisam znala izgovoriti njegovo ime. U međuvremenu sam to naučila i naučila ga voljeti - ispričala je stanovnica Carey Wilde

Američki predsjednik Barack Obama posjetit će tijekom svog puta u Europu malo irsko selo Moneygall od kuda potječe predak njegova pradjeda s majčine strane koji je 1850. emigrirao u SAD. Ime mu je bilo Joseph Kearney, a bio je postolar koji je u selu imao svoju radnju.
 
Reporter CBS-a izvještava kako je vrlo lako raspoznati to selo u središnjoj Irskoj jer su sve kuće svježe obojene i okićene u očekivanju Najdražeg gosta. "Obamin posjet selu od 300 stanovnika idućeg tjedna vjerojatno je najočekivaniji dolazak u ovom dijelu Irske, ako se zanemari Drugi dolazak", izvještava u šaljivom tonu CBS.

Kada je prije četiri godine u crkvenim knjigama otkriveno da preci Baracka Obame potječu iz Moneygalla, seljanima je bilo nepojmljivo da Obama vuče irsko porijeklo. - Zvala sam ga "Abrakadabra" jer nisam znala izgovoriti njegovo ime. U međuvremenu sam to naučila i naučila ga voljeti - ispričala je stanovnica Carey Wilde.

Američkog predsjednika radosno očekuju i u Ollie Hayes' pubu.

- Ako stiže u Moneygall, stiže ovdje - kaže vlasnik, uz pojašnjenje kako ih ne brine proslava Obamina dolaska, već jutro poslije.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Idler 3
Idler 3
19:29 22.05.2011.

Jel ovo neki vic >;-)))

OB
-obrisani-
19:48 22.05.2011.

irci katolici,a furaju zelenu boju kao muslimani...ima tu logike,crnac husein nema sta drugo da bude nego irac muslimanm katolicke veroispovesti....

OB
-obrisani-
18:35 22.05.2011.

heheheehehe njemu jozef a prezidentu husein heheheheehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije