Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ina tvrdi:

U Ini radi samo 50 stručnjaka iz MOL-a, a porez plaćaju u RH

ina-policija
30.07.2010.
u 17:25

Ne prodajemo svoju zgradu u Šubićevoj ulici, ali razmatramo različite mogućnosti restrukturiranja.

I dok HDZ-ov Goran Marić optužuje da u Ini radi 300 Mađara bez radne i boravišne dozvole te da su tri člana uprave (Dragičević, Tkalčić i Petrović) te kompanije dobila otpremnine, a i dalje rade u toj tvrtki, u Ini tvrde posve suprotno. Ovih su se dana čule i informacije kako Ina prodaje svoju zgradu u Šubićevoj, ali ta kompanija i to demantira.

Transfer znanja

Kao što je već navedeno, u Ini obavlja poslove 50-ak MOL-ovih stručnjaka iz različitih zemalja (uglavnom iz Mađarske i Slovačke), što je manje od 0,5 posto ukupnog broja radnika Ine. Kao stručnjaci u svom području rada, vjerujemo da svojim znanjem i iskustvom mogu isključivo pridonijeti ostvarenju poslovnih ciljeva kompanije te povećati ukupnu razinu kompanijskog znanja. Stoga se mogućnosti otvorene gore navedenim nipošto ne bi trebale smatrati negativnima ili neprikladnima. Naprotiv, one bi se trebale smatrati prilikom za transfer znanja koja se pruža domaćim ljudima, a za koje se očekuje da u potpunosti preuzmu ove pozicije u idućem razdoblju. Također, ova se praksa svakako može usporediti s istom praksom prema kojoj hrvatski radnici trenutačno svojim vještinama daju doprinos u inozemstvu, posebice u Siriji, Egiptu i Mađarskoj.

Nadalje, svi zaposlenici MOL-a koji trebaju plaćati porez u Hrvatskoj u skladu s poreznim zakonima i praksama, plaćaju svoje poreze u Hrvatskoj. U vezi s regulacijom njihova statusa, kao dio uvriježene prakse, uvijek i redovito surađujemo s Ministarstvom unutarnjih poslova, kao što to činimo i sada.

Također koristimo ovu priliku da jasno negiramo nagađanje o prodaji Inine zgrade u Šubićevoj ulici – lokaciji na kojoj se odlučivalo o brojnim uspješnim projektima Inina segmenta djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

Ne otpuštamo radnike

Točno je da razmatramo različite mogućnosti restrukturiranja u Ini jer je naša dužnost i odgovornost da poboljšamo učinkovitost kompanije kako bismo ostali konkurentni na tržištu. Unutar programa poboljšanja učinkovitosti Ina– za razliku od svojih konkurenata na tržištu – nije pokrenula projekte koji bi utjecali na broj ljudi.  Prije donošenja bilo kakve konkretne odluke vezane uz takve mjere i pokretanje takva projekta, o tome bi se u prvom redu razgovaralo sa sindikatima i zaposlenicima kao važnim dionicima kompanije.

Ključne riječi

Komentara 8

JA
jankoprekobrda
13:45 31.07.2010.

A tih 50 ili 300 nije bitno uce zanat u INI iznose know how i nista ne doprinose INI, Mnogima nije jasno i ne nalaze odgovor na pitanje kako je mala glupa ribica pojela veliku pametnu ribetinu, kako je maliali i beznacajni Mol kupio veliku i mocnu INU koja je poslovala diljem svijeta i bila reputabilna kompanija koja je sada pala na margine i postaje sve blijedja slika onoga sto je bila. Prokleti primitivni socijalizam uspio je sagraditi veliku INU, Prvomajsku, Jugoturbinu, RIZ, i druge gigante a ovaj napredni i uspijesni kapitalizam sve to nije u stanju niti odrzavati te to prodaje raznoj bijelosvijetskoj mafiji a uspijesni politicari koji \"stite\" nacionalne interese spremaju ogromen kolicine socijalisticke akumulacije u svoje privatne dzepove. A dobrucudni i priglupi narod pjeva ode tim politicarima i dalje ih slavi umijesto da njihovim vratovima uzad masti. Prokleti primitivni socijalizam nije se dao zjahati ni istoku ni zpadu dok ovaj napredni kapitalizam u sluge bejlosveijetske mafije nas podredi i pretvori, sve zbog boljitka sacice onih koji dans od obijesti i dupe putom mazu dok radnik koji sve to stvori sada u penziji po kontejnerima smeca prekapa i koru ubudjalog suha kruha trazi. Prokelti primitivni socijalizam u kome su besposleni samo poneki nili zato sto nisu raditi htijeli, a u ovom nasem naprednom kapitalizmu mladi besciljno ulicam tumaraju i o nekom radnom mijestu sanjaju. Prokelti da je taj socijalizam primitivani kad su svi u skole besplatno isli i bespaltno se ljecili stari i nemocni, a sada je i skolstvo i zdravstvo privilegija ratnih proifitera i bogatih politicara. Prokelt da je onaj koji razori i proda ono sto narod stvori sve zbog interesa nekih ratnih profitera i bijelosvijetske mafije.

PU
pumbica
16:48 31.07.2010.

Lažete da tu plaćaju porez.I oni mađari kiji nisu ni prijavljeni.Koliko je Hrvatski građana na burzi,a vi zapošljavate mađarone.Treba vas sve u Remetinac i zaposliti naše strućnjake.Ako ste dobili kakvu lovu na plavu kovertu od MOL-a.To ćete objasniti USKOK.Jer svi dokazi postoje.Šteta Račan je umro,ali Je Linić i Cerkvenac tu.Njih treba malo u Remetinac.Polančeca ste odma tamo spremili,a ovakve velke lopove.Ni štite rođaci od Milanovića na policiji i to još istražitelji .....

CB
cba
08:13 31.07.2010.

Kad ste prodavali niste mislili o tome da će vas mađari otkantati. Tko vas šljivi sad kad ste budale i sve rasprodajete, umjesto da stvarate. I daj više reformirajte tu državnu upravu koja je pregolema, pretroma, prenesposobna, kojoj treba godina dana da poštambilja neku dozvolu za bilo šta. Gade mi se, stvarno su hrpa neposobnih, ili možda nisu možda su oni stvarno drparoši, no ako nisu onda je to strašno tko nas vodi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije