Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
siromasi i najamnici

U Indiji 143 osobe umrle od otrovanog domaćeg alkohola

alkohol
AFP
15.12.2011.
u 08:22

Alkohol je bio "obogaćen" metanolom, a policija je uhitila četiri osobe povezane s proizvodnjom i distribucijom

Najmanje 143 osobe umrle su u okolnim selima Kolkate na istoku zemlje, a deseci njih hospitalizirani su zbog konzumiranja pokvarenog prokrijumčarenog alkohola domaće proizvodnje, potvrdili su indijski dužnosnici.

Najamnici i ostali siromašni radnici iz sela Sangrampur, oko 30 kilometara udaljenog od Kolkate, počeli su se razbolijevati u utorak kasno navečer nakon što su popili "bućkuriš" u koji je bio dodan otrovni metanol, objasnio je okružni sudac Narayan Swarup Nigam.

– Tužno je to što se dogodilo. Zašto policija ovo ne zaustavi, nikako ne mogu razumjeti. Kako su oni povezani s tim – pitao se Anwar Hassan Mullah, prenosi Guardian, koji je u bolnicu dovezao šestoricu svojih suseljana koji su, nažalost, preminuli.

Policija je uhitila četiri osobe povezane s proizvodnjom i distribucijom metanolom obogaćenog pića. Od utorka do četvrtka broj preminulih dosegnuo je 143, a deseci otrovanih još su uvijek u bolnicama.

U utorak navečer radnici su pokupovali piće za nešto manje od trećine cijene legalnog alkohola. Sjedili su i pili duž ceste koja prolazi pored pruge. U jednom trenutku počeli su povraćati, uhvatila ih je strašna glavobolja, a na usta im je počela izlaziti pjena. Bijesni seljani uništili su prodavaonice ilegalnog alkohola.

Krijumčareni alkohol domaće proizvodnje svake godine u Indiji ubije desetke ljudi. Prije dvije godine u zapadnoj Indiji umrlo je najmanje 112 ljudi. Usprkos religijskim i kulturalnim tabuima koji zabranjuju pijenje alkohola, otprilike pet posto stanovništva, odnosno oko 60 milijuna ljudi su alkoholičari. Dvije trećine konzumiranog alkohola u toj zemlji alkohol je domaće proizvodnje spravljen u zabačenim indijskim selima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije