Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA I IZBORI Šarolike kalkulacije tko s kim i pod kojim uvjetima zahuktavaju se iz dana u dan

U Imotskom se naveliko dogovaraju koalicije

29.01.2009.
u 15:45

IMOTSKI – U Imotskom se naveliko spremaju koalicije za prve neposredne lokalne izbore. Gotovo puna četiri mjeseca dijele nas do izbora, a stranke su već izašle s imenima kandidata za gradonačelnika i dva dogradonačelnika. Da će biti oštro i na prvu loptu, svjedoče javni istupi kandidata. Kako bi se “neprijatelj” porazio, zadire se u nikad dokazane, “običnom” imotskom puku već zaboravljene malverzacije političara. Poseže se i za mladim snagama koje već mjesec dana, boreći se za mjesto pod suncem, upiru u leđa jednoj političkoj opciji.

Prema broju glasova na prošlim izborima, najjača stranka u Imotskom je HDZ. Trenutačno je u traženju najboljih rješenja. Stalno su u kontaktu sa Županijskom odborom HDZ-a pa i nije čudno što je i sam predsjednik Kruno Peronja nekoliko puta bio u Imotskom te baš kao i na proslavi 19. obljetnice utemeljenja HDZ-u poslao oštru poruku imotskim hadezeovcima da očekuje pobjedu.

– Uostalom, i sam predsjednik stranke Sanader uvijek pita što je s Imotskim – istaknuo je Peronja na proslavi.

Imotski tako postaje opet jako važna stavka u visokoj politici. Imotski haesesovci su navodno dobili preporuku Županijskog odbora HSS da koaliraju s HDZ-om. No, imotski seljaci poručuju da će ipak oni na terenu odlučiti s kime će ići u koaliciju. Šarolike kalkulacije tko s kime iz dana u dan se zahuktavaju te se iz sata u sat mijenjaju politički prijatelji. Do jučer ljuti rivali danas već zajedno pijuckaju kavu, a sutra opet ne.

U zamjenu za glas dobiva se dobro radno mjesto u Gradu. Vrbuju se i novinari. Ipak, ono što je najzanimljivije, posljednju riječ u imotskoj političkoj igri dat će građani bez obzira na mnoštvo ispijenih kava imotskih spin doktora koji izmišljaju problem kako bi imali povoda lobirati za svog klijenta političara i medija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije