Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTORSKA PRAVA

U ime obitelji: Spot s pjesmom gay glazbenika nije naš

u ime obitelji
Foto: Screenshot Youtube
1/2
22.11.2013.
u 14:40

Zbog kršenja autorskih prava video je prijavljen te mu je u međuvremenu na YouTubeu blokiran zvuk

Blog Madanebi danas je objavio kako se u spotu kojim se promovira inicijativa U ime obitelji nepropisno koristi pjesma skupine The XX, čija su dva člana homoseksualne orijentacije. Međutim, iako spot sadrži promotivni materijal inicijative U ime obitelji, iz inicijative su nam rekli da spot nije objavljen na njihovom službenom YouTube-kanalu te da stoga oni nisu autori sporne snimke.

Sporni je spot objavljen 15. studenog na kanalu musicvideostella. Čini se da je netko uzeo kraće promotivne snimke s kanala U ime obitelji te ih ukomponirao u jedan duži video, koristeći protom pjesmu Intro skupine The XX. Pjesma je dostupna pod autorskim pravima definiranim uvjetima Creative Commons, prema kojima se može koristiti za neprofitne projekte bez izmjene i uz navođenje autora. Međutim, u ovom slučaju to nije učinjeno, pa je video prijavljen te mu je u međuvremenu na YouTubeu blokiran zvuk.

>> SDP-ovac Željku Markić usporedio s Eichmannom

Komentara 3

Avatar Slobodni_Parketar
Slobodni_Parketar
19:16 22.11.2013.

Glavno da su drugi portali prenjeli vijest da je "u ime obitelji" neovlašteno uzela sebi za pravo koristiti pjesmu benda u kojem , između ostalog, ima i osoba homoseksualne orijentacije. Po sistemu - laž je plasirana, demanta nema, idemo dalje.e. Protivnici ove inicjative stavrno gube tlo pod nogama u svojim lažima i konstrukcijama.

OZ
ozzyserb
15:45 22.11.2013.

A homoseksualce na paradi u Vukovaru podrzavate???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije