Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum o braku

'U ime obitelji' pisali Josipoviću: Pomozite nam odrediti datum

u ime obitelji
Zeljko Lukunic/PIXSELL
11.09.2013.
u 09:38

Inicijativa kaže da smatraju kako su načelo zakonitosti, vladavina prava i demokracija samo ukrasi u govoru mnogih sadašnjih predstavnika javne vlasti

Građanska inicijativa “U ime obitelji” ponovno je uputila pismo predsjedniku Republike Hrvatske podsjetivši ga da su u lipnju predali zahtjev za raspisivanje referenduma Hrvatskom saboru s referendumskim pitanjem: „Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”, nakon što je prikupljeno 749.316 potpisa građana, odnosno birača Republike Hrvatske.

– Potaknuti Vašom nedavnom izjavom u javnosti, u jednom drugom slučaju, da se zalažete za poštovanje Ustava i zakona RH te djelovanje građana Republike Hrvatske kroz sustav, željeli bismo skrenuti pozornost na potrebu Vašeg zalaganja za provedbu neposredne demokracije u referendumskom postupanju građanske inicijative „U ime obitelji“ – kažu iz inicijative.

Inicijativa kaže da smatraju kako su načelo zakonitosti, vladavina prava i demokracija samo ukrasi u govoru mnogih sadašnjih predstavnika javne vlasti, bez želje za stvarnom primjenom te su ponovno pozvali Josipovića da iskaže stav prema svim državnim tijelima i javnosti o potrebi određivanja roka za provjeru potpisa te zatraži vremensko određenje razumnog roka za saborsko donošenje odluke o raspisivanju referenduma.

– Vremensko odgađanje referenduma sigurno održava do sada viđene kontinuirane povrede načela demokracije u ovom slučaju, a poznato je da Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, čija je potpisnica i Republika Hrvatska, predviđa načelo demokracije kao jedno od temeljnih obilježja europskog javnog poretka ustanovljenog Konvencijom – dodaju iz inicijative

>>U ime obitelji: Nismo mijenjali referendumsko pitanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije