Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Ploče

U ime obitelji: Iziđite na referendum i glasujte protiv izgradnje termoelektrane

grad Ploče
Foto: Vjeran Žganec Rogulja
24.01.2015.
u 13:45

Kao Udruga pozivamo građane Grada Ploča da u nedjelju na referendumu odluče o svojoj budućnosti tako da zaokruže PROTIV i ne dopuste izgradnju termoelektrane na ugljen.

Iz Udruge U ime obitelji pozvali su građane da izađu na referendum i izglase se protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u gotovo pa užem središtu Grada Ploče.

"Referendum je čin neposredne demokracije na kojoj građani odlučuju o bitnim pitanjima vezanima za njihov društveni i javni život. Budući da se radi o izgradnji termoelektrane na ugljen, čija izgradnja može dovesti u pitanje Vaše zdravlje, zdravlje Vaše djece, ali i ugroziti prirodu, ljepotu i resurse čitave neretvanske doline i južne Dalmacije, važno je na referendumu izabrati onu odluku koja će više čuvati opće dobro od nečijeg privatnog interesa.  Na lokalnom referendumu presudna je izlaznost birača, koja mora biti veća od 50 % i zato je važan svaki glas koji će pokazati da je volja građana provedena i demokratskim referendumskim putem.", navodi se u pismu Udruge upućenom građanima.

Kao Udruga pozivamo građane Grada Ploča da u nedjelju na referendumu odluče o svojoj budućnosti tako da zaokruže PROTIV i ne dopuste izgradnju termoelektrane na ugljen. Protiv izgradnje TE na ugljen izjasnila se i većina vijećnika u gradskom vijeću Grada Ploča i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije koji su odbili promijeniti prostorni plan radi izgradnje TE na ugljen.

Ovaj referendum prilika je da osim neizravnim putem  - preko svojih političkih predstavnika u Gradu Pločama i županiji – i osobno, kao građani, izravnom demokracijom odbacite projekt koji će imati trajan i štetan učinak na zdravlje, prirodu i gospodarstvo u Pločama i dolini Neretve."

>>Josipović: Odluka o termoelektrani u Pločama treba biti u suglasnosti s lokalnom zajednicom

Komentara 18

Avatar imotska115
imotska115
14:51 24.01.2015.

Normalni svijet zatvara tremoelektrane jer su nepogodne za okolis, a nasi ih grade. Dobar primjer u Kanadi gdje su zatvorili cetiri pogona zbog smrada.

DU
Deleted user
15:51 24.01.2015.

Kod nas jedino gradjani sto podrzavaju jesu lopovi HDZ-a i SDP-a pa svako cetri godine izlaze na izbore da ih ovih 4 godine u zdrav mozak.......A za sve ostalo su protiv.......

DU
Deleted user
15:42 24.01.2015.

Ne želimo HE Ombla, ne želimo TE Plomin, ne želimo TE Ploče, ne želimo bušenje nafte i plina u Jadranu... Što mi zapravo hoćemo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije