Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autorska prava

'U ime obitelji' ukrali fotografiju iranske umjetnice?

u ime obitelji
Foto: Facebook
16.11.2013.
u 16:55

Fotografija Bashareh Bisheh prikazuje djevojčicu kako spava unutar kredom nacrtanog lika majke na cesti, a isti motiv je i na plakatu inicijative za referendum o braku

Dirljivi rad iranske umjetničke fotografkinje Bashareh Bisheh, koji prikazuje djevojčicu, njenu rođakinju kako spava skvrčena na cesti, i to unutar kredom nacrtanog lika majke, nenadano je postao popularan u Hrvatskoj.

Za svoju ga je kampanju promicanja izlaska na referendum upotrijebila inicijativa U ime obitelji, no, čini se, na ne baš legalan način. Fotografija je na flickr profilu umjetnice zaštićena autorskim pravima, što znači da nije za slobodno uzimanje, pa su zbog toga hrvatski građani komentarima upozorili B. Bisheh na ovaj slučaj kršenja njenih prava.

Plakat inicijative, s pozivom da se 1. prosinca zaokruži ZA, prikazuje istu djevojčicu, uz prateći tekst "Ova djevojčica nikada nije vidjela svoju majku, pa ju je nacrtala kredom i zaspala na njoj. Svako dijete treba mamu i tatu! Ti odlučuješ!"

Komentara 47

DS
ds
17:12 16.11.2013.

Jeste pokvareni,samo tražite gdje čete udrugu uloviti na krivoj nogi,ali uzalud vam trud spletkari.

Avatar Münchausen
Münchausen
17:34 16.11.2013.

Bashareh Bisheh, nije član SDP-a

IV
Ivan50
17:35 16.11.2013.

Izlazim i glasam ZA skupa sa peteročlanom obitelji,trudili se vi i blatili "U ime obitelji".Nadam se da će i u svakoj župi župnik potsjetiti vjernike na referendum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije