Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadili HSP-ovci

U Iloku pukla koalicija HDZ – HSP dr. Ante Starčević

pero ćorić
Branimir Bradarić/VLM
21.12.2011.
u 13:01

Gradski proračun za 2012. godinu nije donesen, za njega je glasovalo samo pet vijećnika HDZ-a

Na sjednici Gradskog vijeća Iloka, koja je održana u utorak, gradski proračun za 2012. godinu nije donesen. Od 16 vijećnika, koliko broji Gradsko vijeće, za proračun je glasovalo samo pet vijećnika HDZ-a dok su vijećnici HSP dr. Ante Starčević (3), HSS-a (3), HSLS-a (2), DC-a (1), SDP-a (1) i SDSS-a (1) bili protiv.

I dok je glasovanje protiv bilo očekivano kod nekih stranaka, iznenadio je HSP dr. Ante Starčević koji je koalicijski partner HDZ-a u Iloku.

– Nismo željeli glasovati za ovakav proračun koji je nerealan, nesocijalan i neprovediv, a na što smo na vrijeme upozoravali. S ovim je naša koalicija s HDZ-om prekinuta i nećemo se pojedinačno odazivati na nikakve razgovore o proračunu. Spremni smo razgovarati samo ako se na dogovor pozovu sve stranke – rekao je Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević.

Predsjednik Gradskog vijeća Iloka Ivan Plazonić rekao je da je nedonošenje gradskoga proračuna loše za normalno funkcioniranje grada te najavio da će do kraja godine biti održana još jedna sjednica vijeća na kojoj će, kako očekuje, proračun ipak biti donesen. Kada se proračun ne izglasuje, moguća je nova sjednica vijeća, koju je već najavio predsjednik Gradskoga vijeća, a koja bi uslijedila nakon stranačkih razgovora. Ako ni to ne bude dalo rezultata, postoji mogućnost i da gradonačelnik Iloka Miroslav Janić (HDZ) raspusti Gradsko vijeće i tako dođe do novih izbora za vijeće.

– Spremni smo za svaku mogućnost ali i za opciju da krenemo u prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o smjeni gradonačelnika – najavio je Ćorić.

Komentara 2

CE
Ceca
15:27 21.12.2011.

HSP je danas kao HSP prije početka 2. svjetskog rata. Ima ih više. Nije jasno zašto HSP dr. Ante Starčević opstruira koaliciju. Folnegovićev HSP je bio bitan dio hrvatsko-srpske koalicije 1910.

Avatar nekakav
nekakav
16:04 21.12.2011.

vidite, da zagrebačka sdpova skupština nije prihvatila prijedlog proračuna, bandić bi je mogao raspustiti... ne oni njega. haha, kako takvo rješenje nisu ponudili kad su pisali o bandićevoj poslušnosti?! zašto tamo nisu napisali da je bandić postavio uvjete, i pokorni zg skupščinati ih prihvatili, jer bi ih inače raspustio?! vidim, i dalje mediji dvostruka mjerila imaju... nek samo imaju, i njih će netko dvostruko opaliti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije