Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Iloku održana dvodnevna G.E.T konferencija

Središnja ovogodišnja tema bila je suradnja javnog i privatnog sektora kao preduvjet za uspješan razvoj eno-gastro turizma
18. veljače 2018. u 13:22 0 komentara 305 prikaza
Konferencija
Foto: Branimir Bradarć

U organizaciji Udruge za kulturu stola G.E.T. u Iloku je održana četvrta po redu međunarodna Konferencija o eno-gastro turizmu. Tijekom dva dana konferencije istaknuti turistički stručnjaci i predstavnici značajnih turističkih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji govorili su o trendovima i izazovima u turističkom sektoru ali i razmijene ideje i iskustva te potaknu raspravu o važnosti jačanja suradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma.

Središnja ovogodišnja tema bila je suradnja javnog i privatnog sektora kao preduvjet za uspješan razvoj eno-gastro turizma. Po riječima Silvane Munda, koja je tajnica udruge i dio organizacijskog tima konferencije, Hrvatska jako kasni za EU i svijetom kada je u pitanju suradnja javnog i privatnog sektora.

-Ta suradnja postoji ali i isto tako ona mora biti puno kvalitetnija. U nekim dijelovima suradnja javnog i privatnog sektora je zadovoljavajuća i tu se bilježi napredak ali isto tako postoje primjeri gdje ona može i mora biti puno bolja i kvalitetnija. Svi zajedno moramo raditi u istom cilju, odnosno, na tome shvatiti kako treba promovirati destinaciju i od toga onda da svi profitiramo, rekla je Munda. U sklopu konferencije održana je i radionica različitih stilova vina traminac iz Iloka koje je najnagrađivanije vino Hrvatske kao i degustacija vina vinarija iz susjednih zemalja.

Dodijeljene su i nagrade "Bijeli grozd" najboljim vinarijama s turističkog aspekta. U konkurenciji je bilo 19 vinarija iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Najviše glasova i titulu najboljeg u regiji - Regional Trophy - dobili su Podrumi Vukoje, Trebinje.

Njega kose
BUDI DIVA
U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.