Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpuštanja

U idućih mjesec dana 60 radnika HŽ-a u Slavoniji ostaje bez posla

vlak
VL FOTO
27.04.2012.
u 13:42

Prema modelu koji je HŽ prihvatio, sustavom će upravljati pet centara, a među njima nema Osijeka.

U idućih mjesec dana 60 radnika ostat će bez posla u HŽ-u – Prometnoj sekciji Osijek koja pokriva područje od Baranje preko Erduta do Virovitice, Strizivojne i Vinkovaca.

– Sad više nećemo biti ni slijepo crijevo! – komentirajući najavu nove reorganizacije Hrvatskih željeznica, poručio je Marko Brekalo, regionalni koordinator Sindikata hrvatskih željezničara u Osijeku.

Prema modelu koji je HŽ prihvatio, sustavom će upravljati pet centara, a među njima nema Osijeka.

– Nepoznati su nam kriteriji prema kojima je reorganizacija rađena. Osijek je do sada bio centar u koji se gotovo ništa nije ulagalo, a stanje je lošije nego 1990. godine. Ovdje je do sada zatvoren najveći broj lokalnih pruga, a od nekadašnjih 2500 radnika, sada je zaposleno oko 800 ljudi. Po novoj organizaciji bit će ih 60 manje s daljnjom tendencijom otpuštanja radnika, zatvaranjem kolodvora i otkazivanjem vlakova koji nas povezuju s Hrvatskom i svijetom – dodao je Brekalo.

Ilustrirajući situaciju u Slavoniji, spomenuo je da je nekada popularni brzi vlak "Slavonija" od Osijeka do Zagreba prije pet godina vozio 176 minuta, a sada 242 minute s tim da je polazak u 4.43 sata.

– To je vrijeme potpuno neprimjereno za poći na poslovni put – upozorio je.

Željezničari su najavili veliki prosvjed za 3. svibnja u Zagrebu pred Saborom i upravom HŽ-a. Oko 80 Osječana na prosvjed će krenuti željeznicom.

– Poslodavac nam je toga datuma uskratio pravo na slobodan dan jer na taj način radi tihi pritisak. Na prosvjed ćemo vlakom, pa makar budemo morali i platiti karte – najavio je Brekalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije