Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILA VLADA

U Hrvatsku stiglo prvih 19 ranjenika iz Ukrajine: Zbrinuti su u zdravstvenim ustanovama

Foto: Vlada RH
1/5
26.04.2023.
u 14:37

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj

U Hrvatsku je danas stiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine u čijoj je pratnji 9 osoba, članova njihovih obitelji, priopćili su iz Vlade. Ranjenici su odmah zbrinuti u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije. Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj, dodaju. 

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj, a to su ponovili i premijer Andrej Plenković i ministar branitelja Tomo Medved tijekom nedavnog posjeta Ukrajini.

1/5

Liječenje i rehabilitacija ranjenih osoba iz Ukrajine uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine. S obzirom na iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine, kažu iz Vlade.

Komentara 6

JF
Jure_Francetić
19:22 26.04.2023.

10 kreveta bit će dovoljno za prvu dvadesetoricu. Barem se tako radi kada su bolesni hrvati u pitanju , koji cijeli život uplaćuju u zdravstveni sustav da bi ih na zalasku života tretirali gore nego cucke u šinteraju. Pomoći treba , ali pomozite prvo našim ljudima , nebudite licemjeri !

DU
Deleted user
19:13 26.04.2023.

Zasto dolaze u Hrvatsku na lijecenje,pa ni je Ukrajina sva napadnuta,ona je 80% slobodna i postoje bolnice i ostale ustanove za lijecenje,koje ni su ni blizu rata.

PL
Plavi7
15:20 26.04.2023.

Da li imaju zdravstveno jer naši se moraju svaka tri mjeseca prijavljivati u HZZO? Tko će plaćati liječenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije