Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

U Hrvatskom saboru danas: Ličani hoće Nikolu Teslu

Darko Milinović
Patrik Macek/PIXSELL
02.04.2014. u 13:12

Ličani znaju tko je Nikola Tesla, rekao je zastupnik Darko Milinović u govoru kojim je u ime HDZ-a spasio raspravu o Danu Nikole Tesle od gliba u koji su je gurnuli najniži politikantski interesi ljevice i g. Pupovca

HDZ-ov saborski zastupnik Darko Milinović održao je danas u Hrvatskom saboru najbolji govor o Nikoli Tesli. Najbolji zato jer u njemu nije bilo ni traga bijednoj stranačkoj propagandi ni krajnje neprimjerenog  isticanja vlastite osobnosti.

Rekao je da svi Ličani hoće spomenik Nikoli Tesli u Gospiću i da u samom središtu Gospića postoje tri lokacije za spomenik Nikoli Tesli, ali nema nikoga tko želi odlučiti o ponudi gospićke gradske uprave koja ne želi sama donijeti odlluku. Veleučilište u Gospiću zove se "Ličko veleučilište Nikola Tesla“, što govori dovoljno o odnosu Ličana prema Tesli.

Milinovićev lički ekumenski govor, poslije kojeg su se svi malo sabrali, uslijedio je nakon jednosatnog užasno prizemnog politiziranja i poslije stanke koju je zatražio klub zastupnika HDZ-a. Danas je Sabor trebao podržati prijedlog o proglašenju Dana Nikole Tesle.

Da to ne će biti jednostavno, vidjelo se odmah po neumjesnom izlaganja drugog od troje predlagača – Davora Bernardića. Prva govornica, zastupnica Mirela Holy, pročitala je vrlo razumno sročeno obrazloženje koje se sastojalo od najvažnijih datuma u životu velikog znanstvenika i njegovih najvažnijih otkrića.

Iza nje je praktični političar Davor Bernardić Dacek odlučio iskoristiti svečanu prigodu da malo podigne svoj ugled kod birača. Priopćio je naciji da je baš njega, D.B. Daceka, nadahnuo Tesla. Ne zna se za što, niti će se ikada znati.

Treći predlagač, g. Damir Kajin, proglasio je Teslu partizanom, što je ispravio g. Milorad Pupovac koji se potom spustio na najniže politikantske grane, svodeći vječnog Teslu na svoje trenutne stranačke interese. Osokoljeni g. Kajin na to se počeo javljati za replike koje su, i bez usporedbi sa zauvijek izgubljenom svečanošću trenutka, sve odreda bile na razini njegova krajnje nedovoljnog obrazovanja, da o političkoj kulturi i ne govorimo.

A onda je Teslu, kao jednu od najviših vrijednosti civilizacije, od blata političkih i osobnih interesa spasio HDZ-ov govornik Darko Milinović.

>>Nikola Tesla kao da nam je 
teret, a ne blagoslov
 

Komentara 17

KA
kafka
13:59 02.04.2014.

Prema dostupnim službenim podacima nije "Ličko veleučilište Nikola Tesla“ nego "Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću“.

HR
hrvatina1
08:58 03.04.2014.

Millinovic je pricao o Tesli?jel to naredio Pupavac da se propagira srpstvo po saboru?

ĆA
ćaćaća
13:24 02.04.2014.

seljačine uvijek u prve redove..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije